NOORDHORN: Bomenplant bij rotonde, bloeiende Molshoop-prunussen, Pinksterbloemen…

Vanmiddag toch nog een wandelrondje gemaakt.. Goed dat mijn vrouw erbij was, ik had zelf niet eens gezien dat er bij de rotonde “iets aan de hand” was. Paaltjes in drietallen, plantgaten, rijplaten, een Mechielsen-machine….. Wordt het dan toch nog BOOMPLANTDAG bij de verlegde weg?!
Tocht voltooid via de Oosterweg, waar de prunussen bij De Molshoop beginnen te bloeien, de pinksterbloemen je toeroepen: “Wij zijn er ook!” en het gazon….. Het gazon is nu ingericht als ‘proefterrein’ om te laten zien wat het verschil is tussen gemaaid en ongemaaid….. Een droefenis voor het oog!
IMG_3175 web

Aan de westkant van de rotonde is gewerkt. Er staan steunpaaltjes in drietallen, er zijn plantgaten, er ligt tuinaarde……
IMG_3177 web
Wat daar niet al aan ‘gesteente’ te voorschijn komt bij het graven van plantgaten…..
IMG_3178 web
Tuinaarde om de plantgaten bij te vullen?!  Opmerkelijk hoe de mishandelde wilg (geroosterd op Oudejaarsdag 2014…) zich in leven probeert te houden….
IMG_3179 web
Blijkbaar wordt dit deel van het vroegere Sip-weiland gebruikt als uitvalsbasis voor de aanplant van bomen en struiken….
IMG_3181 web
De Molshoop-prunussen (sinds 1956) beginnen te bloeien, de Pinksterbloemen in het gras tieren welig. Het maaien? Jammer dat Van der Kloet en Overkamp niet meer leven, hier is met de zeis eervol werk te verrichten…..
IMG_3183 web JPG
Weer thuis, waar onze Japanse kers eveneens begint te bloeien, gelijke tred houdend met de Molshoop-prunussen. Als de laatste aprilregen (die op zich welkom is!) de bloesem nu maar niet al te zeer “verinneweert”…..

©foto’s: jan blaauw, 29 april 2015 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Diversen, Fotos, Natuur, Nieuws, Noordhorn, Overig, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.