ZUIDHORN: Huldiging Kees de Jager door PvdA-voorzitter Max van den Berg – september 1982

Ben heel gestaag, maar ook heel traag…., mappen met knipsels aan het doorwerken. Dat doorwerken werpt verhelderend licht op een al te snel voorbijgevlogen verleden…. Beelden en tekst uit september 1982, huldiging van een, voor mij, GROOT man: PvdA-politicus op plaatselijk niveau: Kees de Jager.
2015-04-25 20-11-20_4686 web
We hebben ruim vier jaar aan de Burg. Cleveringalaan in Zuidhorn gewoond, schuin tegenover Kees en Giny de Jager. Hun kinderen waren toen denk ik al de deur uit…. We gingen beiden onze (drukke) gang en kwamen elkaar regelmatig tegen. Eén herinnering:
Onze oudste, Jan Reinko, is in september 1970 geboren; Marco Mikis volgde in november 1972. Jan begon rond het huis te scharrelen, toen Marco in de kinderwagen lag. Kwam Kees de Jager op een dag met een paar planken aandragen en begon kundig te timmeren. Binnen de kortste keren had hij een zandbak getimmerd en was het benodigde zand evenmin een probleem… “Ik docht dat kiend dat moet n zandbak hebben, hij moet doch speulen!”

2015-04-25 20-12-21_4687 web

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Diversen, Fotos, Nieuws, Noordhorn, Persoonlijk, Politiek, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.