NOORDHORN: Vervanging verkeersbrug en spoorbrug – voortgang

De bouw van de nieuwe beweegbare brug in Zuidhorn is volop in voorbereiding. Afgesproken is, dat de gemeente Zuidhorn de herinrichting van de Rijksstraatweg gelijktijdig met de bouw van de brug aanpakt. Het streven is deze herinrichting binnen twee maanden, na gereedkomen van de brug, af te ronden. Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Kijkt u op de website. U kunt zich op deze site ook aanmelden voor de brieven van dit project en enkele andere projecten.
IMG_2626 web

Nadat de provinciale weg N355 is verlegd en de nieuwe hoge, vaste brug is aangelegd, vervangen we in Zuidhorn de lage, beweegbare verkeersbrug.
De N355 is een obstakel in de dorpen Noordhorn en Zuidhorn geweest. Verkeer en voetgangers hadden moeite de drukke weg over te steken.
Voor de brug staan bovendien regelmatig files. Dit gaat ten koste van de veiligheid en de leefbaarheid.  

Wat gaat er gebeuren?
Op ongeveer 1 kilometer ten oosten van Noordhorn en de nieuwe woonwijk Oostergast (Zuidhorn) is een hoge vaste brug over het Van Starkenborghkanaal aangelegd. De N355 is omgelegd, zodat de weg aansluit op de brug Ook de bestaande, lage, beweegbare brug wordt vervangen. Deze brug krijgt een doorvaartopening van 54 meter en, bij een geopende brug, een doorvaarthoogte van 9,10 meter.

Planning
De werkzaamheden starten in de zomer van 2015. De planning is dat de nieuwe brug eind 2016 klaar is.

Spoorbrug Zuidhorn

IMG_3011 web

Na een lange periode van voorbereiding hebben de provincie en ProRail de overeenkomst voor de bouw van de nieuwe spoorbrug in januari getekend. De aanbesteding is gestart en wanneer alles volgens plan verloopt, weten we half oktober welke aannemer het project uit zal voeren. Voordat de aannemer kan starten met het bouwen van een nieuwe spoorbrug, wordt het werkterrein  “obstakelvrij” gemaakt. Dit betekent dat op de zuidoever de wegverharding wordt verwijderd. Daarna vindt archeologisch onderzoek plaats. Lees meer over deze voorbereidende werkzaamheden, planning en de inloopbijeenkomst op 4 juni op de website. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

©foto’s: jan blaauw

 

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.