NOORDHORN: Resultaten renovatie Sportgebouw Oosterweg

“Met Veenstra, gemeente Zuidhorn. We zouden nog een keer een ‘rondje sportgebouw’ doen, kijken wat de resultaten zijn van de renovatie van het gebouw aan de Oosterweg.  Wanneer past ‘t?!”
Niet veel later, woensdagmorgen 04/03/15, om een uur of elf, sta ik bij het sportgebouw aan de Oosterweg, dat er al weer enige tijd opgeruimd en opgeknapt uitziet. Knap werk!
sportgebouw Oosterweg 04032015
Wat meteen opvalt aan het sportgebouw, is de meer eigentijdse kleurstelling. Geen ‘vieze’ kleuren meer…. De oude beplanting is verwijderd, nieuwe geplant…
Sportgebouw Oosterweg 04032015 02
De entree is volledig vernieuwd. Het hoogteverschil is nu ‘glijdend’ opgelost, de fietsrekken zijn strategisch geplaatst en rennende kinderen vliegen niet direct de weg op…..
entree sportgebouw Oosterweg 04032015 sensor kleedruimte sportgebouw 04032015
De entree is door de lichtere kleuren plezieriger, ook voor de schoonmakers. De verlichting (LED) werkt met sensoren, geen onnodig ‘stroomverbruik’….
verwarming sportgebouw Oosterweg 04032015 kleedruimte sportgebouw Oosterweg 04032015
De verwarmingsinstallatie is geoptimaliseerd, de forse, vroegere verwarmingsketel heeft plaats gemaakt voor een fysiek kleinere…. Rechts de vernieuwde kleedruimte: nieuwe vloer, nieuwe verf, nieuwe verlichting….
doucheruimte sportgebouw Oosterweg 04032015 toilet sportgebouw Oosterweg 04032015
Links de vernieuwde doucheruimte. Er zijn wat vierkante meters ingeleverd, maar zo oogt het niet. Ook hier nieuwe kleurstelling, verlichting, en douches “die uit zichzelf aangaan en stoppen”…. Rechts het toilet, in dezelfde stijl…
zaal sportgebouw Oosterweg 04032015
De sportzaal zelf, waar de sportieve activiteiten plaatsvinden, met LED-verlichting, vernieuwd dak en……
extra toestelruimte Oosterweg 04032015
…… extra toestelberging. Deze ruimte is gecreëerd door wat vierkante meters van de twee doucheruimtes af te halen. Een efficiënte, creatieve oplossing!
afzuiger zaal Oosterweg 04032015
De nieuwe afzuiginstallatie in de noordoosthoek van de sportzaal die voor een frissere lucht zorgt, “het ‘meurt’ er niet meer zo….”
afzuiger in zaal Oosterweg 04032015 kleedruimte 2 sportgebouw Oosterweg 04032015
Links het gedeelte van de zaal waar de afzuiger zit; rechts kleedruimte 2 met ‘lichtval’ waardoor de verlichting vaak niet hoeft “aan te slaan”….
buitenkant oost sportgebouw 04032015 buitenkant sportgebouw zuid 04032015
We zijn weer buiten. Op de linkerfoto de straatkant, waar de oude beplanting is vervangen. Rechts de zuidkant van het gebouw met vernieuwde bekleding en invoeging.
hekwerk sportgebouw Oosterweg 04032015
Aan de zuidwestkant van het sportgebouw is een stevig hekwerk geplaatst dat ongenode bezoekers tegenhoudt.
zuidwestkant sportgebouw 04032015
De zuidwestkant van het gebouw, met hekwerk. (En krijtschets op de muur van de berging, voetbaldoel….)
Het sportgebouw aan de Oosterweg is grondig opgeknapt, zowel binnen als buiten. Deze voorziening kan nog jaren mee, een accommodatie waarop het dorp trots kan en zuinig moet zijn!

©foto’s: jan blaauw, 4 maart 2015 (Canon EOS 60D, zoomlens EFS 17-85)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Fotos, Nieuws, Noordhorn, School, Sport en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.