NOORDHORN: Korte zondagmorgen fototrip langs Dörpsstee en hertenkamp

Hij was al ruim een half jaar niet meer langs geweest, broer Hemmo, geplaagd door fysieke ongemakken. Ja, je wordt een jaartje ouder enz.  Toch nog maar even de benen strekken op zondagmorgen 1 maart jongstleden. Niet te ver, langs de Noorderweg, dorpshuis, Touwslagersbaan, Borgweg en via de hertenkamp terug naar huis…
IMG_2863 verklJPG

Links de boerenstee van de familie Schuiringa, rechts het bekende witte huisje, de voormalige arbeiderswoning die bij het boerenbedrijf hoorde.
IMG_2865 verkl
Ook hier een intrigerende wolkenlucht, waaraan deze eerste maartse dagen zo rijk zijn… Links nog net een stukje “Stenekes”,  rechts bebouwing van Borgweg en Touwslagersbaan. In het midden op de voorgrond de moestuinen.
IMG_2870 verkl
Deel van de Borgweg, west/oost…. Woningen van o.a. Dilling, IJbema en Rodenhuis.
IMG_2879 verkl
De haan van de hertenkamp die even komt kijken naar de vreemde snoeshanen die nu weer langs de omheining paraderen…. En wat willen ze…. Kieken!
IMG_2881 verkl
De vier damherten hebben hun vluchtheuvel opgezocht…..
IMG_2887 verkl
De vlag van G….. wapperend in de wind, ook op deze zondag!

©foto´s± jan blaauw, 1 maart 2015 )Canon Ixus 150′

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Diversen, Fotos, Noordhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: Korte zondagmorgen fototrip langs Dörpsstee en hertenkamp

  1. Piet Visser zegt:

    Jan , weer mooie plaatjes ,heb ze lang gemist van de Noordkant ,.Balmahuizen Frijtum en Humsterland waren mijn favoriete rondjes als wij in Noordhorn waren . Zijn ff op de begraafplaats geweest en eigenlijk verschrikkelijk geschrokken hoe het er daar bij ligt met verwaarloosde grafzerken enzovoort. Wie kunnen wij er op aanspreken ? Bij ons is op et kerkhof een vrijwillige maandagploeg die het onderhoud net zo als bij de voetbal
    Moi Piet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.