NOORDHORN: Voorjaarsmoeheid en verkiezingskoorts….

Een paar beelden van de afgelopen dagen. Vandaag een stralende dag waarop je de knoppen ziet zwellen, de blaadjes zich ziet ontvouwen…. Het is lente, hetgeen óók betekent dat de ogen branden, de neus loopt en de keel schrijnt… En dan krijg je daar gratis en voor niets bij: Verkiezingskoorts! Alhoewel, daar heb ik nou weinig last van. Ik mijd het gekissebis op radio en TV, sla meestal de desbetreffende artikelen in de krant over en klik de rubrieken op de social media weg. Ik heb mijn portie gehad en geef de rest wel aan Fikkie. Stemmen? Ja, dat heb ik mijn hele leven gedaan en dat ga ik nou ook wel doen, dat’s tenminste iets. (De onverlaten die zich menen te moeten uitleven op de PvdA-posters met Moorlag? Meelijwekkende figuren die niets, maar dan ook helemaal niets hebben begrepen van gedemocratiseerd samen leven….):
IMG_2912 VERKL
Het is LENTE!  En dat zie je, o.a. in en aan de tuin bij huize Van Doormaal aan de Langestraat Noord. Karakteristiek pand met de even kenmerkende treurbeuk. Voorgangers van Jaap en Lidy van Doormaal? O.a. de familie Sijtsma, maar ook bijvoorbeeld Dick en Ginie Bakker…
IMG_2910
Sommige posters hebben door natuurlijk verloop (of toch door menselijk ingrijpen?) het loodje gelegd. Andere zijn nog niet zo lang geleden aangeplakt, zoals de oranjegezinde VVD-aanplakbiljetten. Opvallend dat sommige politieke partijen één affiche niet voldoende vinden… Dubbele posters, dubbele moraal?!
IMG_2914 VERKL IMG_2915 VERKL
Het CDA heeft een opvallende plek gevonden in een weiland langs de N355 met een dubbele boodschap: Wil je hier blijven werken? En ook sparen voor je kinderen?  De weilandboodschapper stemt om die redenen op dat CDA… (En dan graag meteen na 18/3 die horizon vervuilende zooi weghalen a.u.b.) Moet hiervoor eigenlijk een vergunning worden aangevraagd of mag dit zo maar??!
IMG_2917 VERKL
Dit zie ik liever, ook al is er geen schip te zien. Het tegenlicht boven het Van Starkenborghkanaal, met op de achtergrond de oude spoorbrug die in de eindfase van haar leven verkeert. Dienst gedaan sinds begin jaren dertig, gerespecteerde ouderdom in beeld!

©foto’s: jan blaauw, maart 2015 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Fotos, Nieuws, Noordhorn, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.