NOORDHORN, toen: Verkeers- en spoorbrug, familie, overburen… Oude foto’s (1948) van Leendert Lodewegen (2)

Méér Lodewegen! Tijdsbeelden, ook al zijn ze kwalitatief natuurlijk niet je dat. Toch kreeg Leendert Lodewegen de fotografie vrij snel beter onder de knie. Beelden vanaf 1948, in zwart wit, klein formaat:
2014-10-21 22-41-43_3775 verkl
Deze heb ik al eens laten zien. De brug tussen Zuid- en Noordhorn, vanaf de zuidwestkant. De kant die nu afgesloten is vanwege het verleggen en vernieuwen van kabels e.d. in verband met de aanstaande vervanging van de huidige tafelbrug door een nieuw exemplaar. Geen fietsstroken en het brugwachtershuisje zit hier aan de oostkant!
LJL Spoorbrug sept48 verkl
Foto uit 1948 van de spoorbrug, gekiekt vanuit het westen. Weinig ‘groen’… De boompjes links moeten nog bomen worden. Graffiti zal er nog niet op deze betonkolos zitten….
LJL Doorkijk onder spoorbrug vanaf zuidwestzijde sept48 verkl
Een speelse foto, ook uit 1948! Doorkijkje onder de spoorbrug met weerspiegeling in het kanaalwater. Links ligt een boot, is moeilijk te duiden. Aanvoer van wat?!  En waar vandaan is de foto genomen?!
LJL Trijntje Moeder Jo met Jacob Vader sept48 verkl
Leden van de familie Lodewegen! Rechts (groot)vader Jan Lodewegen, tweede van links (groot)moeder Mart Lodewegen-Kazemier! (Zus van Leendert Kazemier, tante van o.a. Giny de Jager-Kazemier) Met de kleine Jacob op de arm: Johannes Lodewegen! Ooit een bekend sportman in Noordhorn en wijde omgeving, vooral als wielrenner! En vanzelfsprekend herinneren heel veel mensen zich Joh. Lodewegen als badmeester, o.a. in “Electra” bij Oldehove. Links staat Trijn Lodewegen-Ploeg, vrouw van Johannes, moeder van Jacob. Gefotografeerd achter het huis van de Lodewegens aan de Achterweg, bij de moestuin.
LJL overburen sept48 verkl
Een bijzondere foto, technisch al heel wat beter dan vele voorgaande! Ook uit 1948! Leendert Lodewegen schreef hier alleen maar bij: ‘Overburen’. Vijf kinderen en een vader, maar wie zijn het???!

Dit bericht werd geplaatst in Fotos, Noordhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op NOORDHORN, toen: Verkeers- en spoorbrug, familie, overburen… Oude foto’s (1948) van Leendert Lodewegen (2)

  1. Thomas zegt:

    Meisje tweede van links is dat Corry Pilon niet.

  2. Piet Visser zegt:

    Jan . Harm Nijenhuis dat is duidelijk. Is zelfs nog een neef van Pa Visser. Mijn informatiebron is ook opgedroogd. Wie die anderen zijn ? Ik zal onze best doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.