NOORDHORN, nu: Laatste weekbericht Prov. Groningen, nr. 44 (door Yvonne Arnst, communicatieadviseur)

IMG_2423 verkl
Een lege “HENJA” op weg naar de baggerplek westwaarts (Zie het Weekbericht 44)

Weekbericht week 44 – 31 oktober 2014

Weekbericht
Dit is het laatste weekbericht dat per mail wordt verzonden. Nieuws over de projecten wordt vanaf 1 november, zo veel als mogelijk is, verspreid via de website http://www.lemmer-delfzijl.nl. De mailadressen van de ontvangers van dit weekbericht zijn gekoppeld aan de nieuwsbrieven die via http://www.lemmer-delfzijl.nl worden verzonden.

Bebording tunnel en rotonde
Van diverse zijden hebben wij vragen gekregen over de maximale snelheid in de tunnel. Tijdens de opening van de rondweg stond op de diverse locaties nog tijdelijke bebording. Deze tijdelijke borden zijn vervangen. Op de definitieve borden is de maximale snelheid van 50 km/uur duidelijk aangegeven. De bebouwde kom borden bij de tunnel worden binnenkort ook voorzien van een snelheidsaanduiding.

Werkzaamheden deze week
In het Van Starkenborghkanaal is deze hele week nog gebaggerd. Verder heeft het Waterbedrijf Groningen de leiding gespoeld met leidingwater en de leiding nogmaals gekeurd. Als de leiding schoon genoeg is, kan hij worden ingezet voor de distributie van leidingwater.

Werkzaamheden tot eind november
Tussen de tafelbrug in Noordhorn en de spoorbrug wordt ook volgende week gebaggerd. Deze werkzaamheden zijn vertraagd doordat de aannemer een harde kleilaag is tegengekomen. Aan de zuidzijde worden de grondlichamen de komende weken afgewerkt. Zodra de drinkwaterleiding is goedgekeurd, werkt GMB de werkputten aan het einde van het leidingtracé af. De afwerking van de wegomlegging, tunnel en brug gaat door tot eind november. In detail is de planning van de resterende werkzaamheden als volgt:
– tot half november: afronden werkzaamheden waterleiding en baggerwerkzaamheden;
– tot eind november: afwerken grondlichaam ten zuiden van de vaste brug, mits het slib voldoende is gedroogd om te kunnen inzaaien;
– de tweede helft van november: verwijderen los- en laadlocaties en controleren of conform het opgegeven vaarwegprofiel is gebaggerd;
– voor eind november: beplanten van de Knoop en het parkje boven de tunnel.

Suggesties en klachten
Klachten en suggesties kunnen vanaf 1 november worden doorgegeven aan de provincie Groningen via projectzuidhorn@provinciegroningen.nl. Hier kunt u ook terecht met vragen en suggesties over de beweegbare brug.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.