NOORDHORN: Down by the riverside… Nou ja, kanaalkant…. 4 sept. 2014 – ’s avonds

Een septemberdag om in te lijsten! Genieten geblazen, al word je er wel loom van… Vanavond in slow motion mijn rondje gemaakt langs N355, Mokkenburgweg en Van Starkenborghkanaal. Daar wat rondgekeken en gekiekt, terug naar huis via Langestraat en Oosterweg. Nee, geen tunnelterreinfoto’s, het is daar momenteel allemaal waterleiding wat de klok slaat en dat is eigenlijk niet ‘mijn project’…. Ik wil graag als afsluiting van de wegverlegging nog een fotoslentertocht van rotonde naar de nieuwe brug maken, en terug…. Dan is voor mij de kous af, de al of niet gewenste wegverlegging een feit. Volgend onderwerp…..
IMG_1865 verkl
STERK (Ja, die van het heiwerk) is terug! Voor het verwijderen van de oude zinker neem ik aan. Is dat niet de komende zaterdagavond 6 september? Nog even het weekbericht van Yvonne Arnst herlezen….
IMG_1866 verkl
De kraanmachinist van Martens en Van Oord doet er nog een schepje bovenop, hij is laat bezig. Het baggeren gaat door tot november, dan is ook die klus geklaard, naar verwachting.
IMG_1867 verkl
Speciaal avondlicht bij de nadering van de “Destiny” vanuit de richting van de spoorbrug.
IMG_1869 verkl
Dichterbij gehaald… Een tankschip, middenklasse, schat ik…. (Ik verbeeld me dat ik er waarachtig al een heel klein beetje kijk op krijg….)
IMG_1870 verkl
Nou???!
IMG_1871 verkl
Het hele kanaalgebeuren in beeld: De voorbijvarende “Destiny”, “Sterk” aan de zuidkant, iets verderop de “Progress” met de baggeraar van Martens en Van Oord (die er nu een punt achter zet…)
IMG_1872 verkl
Er wordt nog meer gevaren… In de lucht, per ballon…
IMG_1874 verkl
Een ballon met bak(je) en reclame voor Bouwgroep Moes. Sponsor? Eigenaar?

Ik kiek niet verder, slenter naar huis langs de file voor de brug… Het verkeer wacht niet alleen voor de “Destiny”, maar ook voor de achteruit varende “Con Zelo” (= met ijver, maar erg snel gaat het natuurlijk niet…)

©foto’s: jan blaauw, 4 september 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.