NOORDHORN: Van Starkenborghkanaal en tunnelgebied – foto’s 02-09-2014 (’s middags)

Genoten van het aangename septemberweer? En het is nog niet op, heb ik begrepen…. Nee, niet veel kiekjes geschoten, alleen zo-even in de achtertuin, maar die plaats ik op http://www.noordhorntoenennu.com…..
Hier op deze weblog nog wat foto’s van gistermiddag, toen het weliswaar bewolkt, maar wel prettig voor lijf en leden was, buiten. Gisteravond ook nog gewandeld, samen met oud-collega Ellen Agnes. Liepen we bij het kanaal, zagen we een grote Zwitserse rondvaartboot/hotelboot/hospitaalschip? uit Basel voorbij glijden. Zegt mijn lutje Canon: “Charge the battery….” Dan kun je het kieken vergeten…
IMG_1822 verkl

Twee vaartuigen, tamelijk tegengesteld. Steven naar links, steven naar rechts. Het ene stilliggend, het andere vlot voorbij varend. Het ene voor het werk, het andere voor het plezier…. Alleen de namen, die leken waarachtig op elkaar: De “Argonaut” en de “Aquanaut”…..
IMG_1823 verkl
De “Aquanaut” die richting spoorbrug vaart, mooie plezierboot!
IMG_1826 verkl
Op de “Argonaut” is de grijper van Zijsling (Jutrijp) actief. Zo te zien grijpt ie niks, maar maakt ie de ondiepe bodem losser. Kan er later beter gebaggerd worden….
IMG_1829 verkl
De machinist van Zijtling die zo te zien toch ook wel thuis is op het Groningse water. Heeft zijn werkschoenen uit gedaan, doet in ieder geval of ie thuis is….
IMG_1830 verkl
Kijk, hij geeft me gelijk, hij knikt….
IMG_1832 verkl
Ah, een voorbijvaarder…. De “Andreas” uit het buurland….
IMG_1835 verkl
De “Andreas” uit Bremen passeert de tafelbrug….
IMG_1836 verklJPG
Bij het tunnelterrein aan de noordwestkant wordt een lading speciaal zand afgeleverd. Voor het toedekken van de nieuwe waterleiding?
IMG_1838 verkl
Aan de oostkant van de ‘noodweg’ is het op en bij de tunnel een rommelige toestand en dat zal nog wel zo blijven, zolang het waterleidingwerk voortduurt….
IMG_1839 verkl
In de diepte op de achtergrond een Brabantse lasser, samen met een soort toezichthouder (maar dat is een speculatie van mijn kant…)
IMG_1841 verkl
De lasser gaat verder met zijn klus, de blauwhelm heeft een ladder tot zijn beschikking gekregen via een behulpzame GMB’er. Hoeft hij niet bij de steile helling omhoog te klauteren….
IMG_1844 verkl
Kijk, hiervoor wordt het speciale zand gebruikt, om de nieuw gelegde leiding toe te dekken, alles in het kader van de optimalisering….

©foto’s: jan blaauw, 2 september 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.