NOORDHORN verandert: WEEKBERICHT 36 Prov. Groningen – deel 2 (door Yvonne Arnst) + foto’s JB

Op http://www.noordhorntoenennu.com heb ik al heel wat kruit verschoten….. O.a. het eerste deel van het weekbericht 36, dat communicatieadviseur Yvonne Arnst opstelde i.o.v. de Provincie Groningen. Met de opening van de verlegde N355 op maandagmiddag 15 september a.s. (14.30-15.30 uur) en het daarop aansluitende FIETS ‘M D’R IN! voor (al of niet versierde) fietsen, tandems, autopeds (ja, steps…), scootmobiles (nee, geen scooters!)
Hier het tweede deel van het weekbericht 36:

Werkzaamheden tot 13 september
De afgelopen week is gestart met het afwerken van de bermen. De geleiderail bij de brug is aangebracht en de taludverharding is klaar. Het werk ligt nog altijd op schema.

Tunnel
Aan het begin van toerit oostzijde van de tunnel wordt de berm ontgraven en worden voorzieningen  getroffen om de waterafvoer te garanderen. Gebleken is dat door uitspoeling van het talud zand op de rijbaan kwam. Zodra het talud met gras begroeid is, gaan de wortels van het gras uitspoeling tegen. Op het tunneldek wordt de bestrating aangebracht naar de pompvoorzieningen van de tunnel. Dit nadat het aanbrengen van de waterleiding is afgerond.
IMG_0308 verkl

Brug
Op de brug worden de laatste werkzaamheden verricht voor de openstelling van de weg. De laatste hand wordt gelegd aan de geleiderail en het laatste deel van het beton wordt voorzien van een hydrofobeerlaag. Deze laag beschermt het beton tegen invloeden van water en strooizout. Ook wordt een coating aangebracht om graffiti makkelijker te kunnen verwijderen. Onder de brug van pijler-noord worden de bermen afgewerkt.

Tracé N355
Voor het openen van de weg op 15 september worden de bermen nog afgewerkt. Verder worden (tijdelijke) verkeersborden, hectometerpaaltjes en verlichting geplaatst.

Verruimen van Starkenborghkanaal
Hier wordt nog altijd gewerkt aan het aanbrengen van de oeverbescherming tussen de beweegbare brug en de nieuwe vaste hoge brug. Ter hoogte van Sluis Gaarkeuken en Noordhorn gaat ook het baggeren door.
IMG_0321 verkl

Waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn
De buizen voor de gestuurde boring onder het Van Starkenborghkanaal door zijn aangevoerd. Deze worden de komende dagen aan elkaar gelast. Vervolgens wordt de leiding onder druk gebracht en zo getest op lekkage. Eind september wordt de gehele leiding onder het Van Starkenborghkanaal geboord.
IMG_0252 verkl

Verwijderen zinker
Zoals u in het vorige weekbericht heeft kunnen lezen, wordt aankomende zaterdagavond na 20.00 uur de oude zinkerconstructie verwijderd bij de spoorburg en de beweegbare brug. Dit is buiten de bedieningstijden van de brug en sluis. Het Van Starkenborghkanaal is dan ook gestremd voor de pleziervaart.
IMG_1876 verkl

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

©foto’s: jan blaauw, 4 en 5 september 2014 (Canon EOS D400 en Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.