NOORDHORN veranderd/verandert: SNEEUW…. toch nog! (3, slot)

Hoewel de sneeuw van het afgelopen weekeinde voor het grootste deel is gesmolten, toch hier het laatste deel van de serie zondagmorgenfoto’s. Twee dagen geleden, we leven af en toe in een snel veranderende wereld…: IMG_2387 verkl
Zelfs onder deze barre omstandigheden kraait de Valk-haan bij de oude hoofdingang van de OBS De Molshoop nog immer victorie. Hoe lang nog? IMG_2389 verkl
De oostkant van de Oosterweg waar in de jaren twintig van de vorige eeuw vier woningen werden gebouwd voor “arbeiders die een eigen huis wilden hebben”, mede mogelijk gemaakt door de nieuwe “Landarbeiderswet”. (Ook aan de Noordwijkweg werd gebouwd). Inmiddels hebben alle vier woningen forse ingrepen ondergaan waardoor het uiterlijk veranderde en het wooncomfort werd verruimd. IMG_2392 verkl
Dezelfde woningen maar nu ‘gekiekt’ vanaf de zuidkant richting OBS De Molshoop. IMG_2394 verkl
Schapen houden het ’s winters lang vol, buiten, ook al lijken de omstandigheden niet diervriendelijk. Deze kudde ondergaat de winter aan de oostkant van de Sicke Benninghestede. IMG_2395 verkl
Sommige van de wollige dieren verkozen iets meer beschutting bij deze lelijk groene wagen en vroegen zich af wie die vreemde snuiter was met dat rare kiekding…. IMG_2402 verkl Sprookjesachtige sfeer aan de Langestraat Zuid, richting Sicke Benninghestede. IMG_2417 verkl  Winterzon op Be-Jo 03012010 verkl Zicht op Bé-Jo en de Tinq-benzinepompen. Links 2014, rechts 2010 IMG_2437 verkl Tuincentrum Frank Meester, in winterrust? In ieder geval is er voor de binnencultuur ook van alles en nog wat te kijk en te koop, evenals voor bijvoorbeeld de wintervoedering van vogels en andere dieren.
IMG_2438 verkl
Zondagrust bij de wegverlegging N355, maar dat was een dag later al weer volledig anders. Of het beton storten eind deze week aan de oostkant erin zit? Dat betwijfel ik gezien de vorstvooruitzichten voor de komende dagen….. IMG_2441 verkl
De Langestraat waar Midden overgaat in Zuid…. Voetstappen en bandensporen in de sneeuw op de weg, net naast de snelverkeerroute…. IMG_2444 verkl Links huize Bekooy, was dat vroeger niet van Auwema? In het midden de doopsgezinde vermaning, gebouwd in 1838. Met het puntdak het huis dat Steenhuis bouwde in de jaren dertig, zo’n 80 jaar oud…

©foto’s: jan blaauw, 26 januari 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Natuur, Noordhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.