NOORDHORN veranderd/verandert: SNEEUW! Toch nog…. (2)

Vervolg van www.noordhorntoenennu.com Gisteravond dus een extra sneeuwlaagje, vanmorgen sneeuw geruimd en gezien dat de lucht opklaarde, eindelijk, na zeven grauwe dagen…. Nog wat sneeuwplaatjes van zondagmorgen 26 januari jongstleden, we vervolgen de kijk-en-kiekwandeling bij de Oosterweg, hoek Kastanjestraat: IMG_2345 verkl De Oosterweg naar het zuiden, vanaf de driesprong bij de Kastanjestraat. Rechts  de Torenhofwoning van mevr.Annie Pera, verderop het huis van de familie Werksma (vroeger o.a. de familie Roeters) en de familie Stoepker (eerder o.a. Rietsema). IMG_2346 verkl De Kastanjestraat van west naar oost. Rechts het terrein van de O.B.S. De Molshoop, links auto’s van kerkgangers die zo te zien niet allemaal meer voldoende tijd hadden om o.a. de kentekens sneeuwvrij te maken…. IMG_2347 verkl Mooie foto van de besneeuwde kerk met toren, hier zijn wel alle zichtbare kentekens sneeuwvrij…. IMG_2351 verkl De buitenspeelruimte aan de oostkant van de OBS De Molshoop, besneeuwd en wel. Aparte (speel)sfeer…. IMG_2353 verkl “Domies gracht”, maar zou de vorst nu doorzetten, dan werd het allerminst prachtijs…. IMG_2356 verkl De oostzijde van de Esdoornstraat, deel van de bomenbuurt, voor oud-Noordhorners moeilijk te plaatsen…. Nog niet eens zo lang geleden was dit landbouwgrond…. IMG_2361 verkl De Chr. Basisschool ’t Kompas, niet meer voorzien van het Daltonlabel. Binnenkort samengaand met de OBS De Molshoop, afgaande op informatie uit de laatste “Noordhorn Nu”. Beide besturen streven naar een samenwerkingsschool met ingang van 1 augustus 2014. Kort dag, dat wordt nog hard werken…. IMG_2376 verkl De vijf damherten van de hertenkamp op een kluitje bij elkaar, onder de beschuttende bomen. De kou lijkt ze niet te deren, de sneeuw evenmin. IMG_2379 verkl De Noordwijkweg ter hoogte van de driesprong met de Norritsstraat. Links de woning van de familie Hommes, vroeger o.a. Dijkstra en Hoeksema. Rechts het huis van Henk en Coby de Weerd, vroeger o.a. van Vledder en Balk. IMG_2384 verkl Toch nog een Noordhorner die zich buiten waagde, de eeuwig jonge Harko Bijma, de 80 inmiddels gepasseerd. Op weg naar kameraad Wiebe van der Veen. “Snij vegen heb k al doan!” Misschien bij Wiebe nog even, want die is niet zo best meer ter been en heeft af en toe last van evenwichtsstoornissen… IMG_2385 verkl
Fraai winters plaatje bij thuiskomst…..

©foto’s: jan blaauw, 26 januari 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Noordhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.