NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355 – Stand van zaken 28-01-2014

Een saai klimaat? Nou nee… Vandaag in ieder geval een prachtige januaridag met meer zon dan ons eerst door de voorspellers was toebedacht. De GMB-tunnelbouwers waren er ongetwijfeld blij mee, de vorderingen aan met name de oostkant zijn duidelijk zichtbaar. De aanwezigheid van de extra-Mammoetkraan was een blijk van dubbele inzet. Zo kwamen de bekistingswanden op hun plek en kon er overig materiaal worden aan- en afgevoerd, tegelijkertijd. Enkele beelden:
IMG_5136 verkl
Het lijken lucifershoutjes die daar in de lucht hangen, aan de takel van de grote kraan…. Ten dienste van de pompkelderbouw? Of de ruimte daarachter, waar de wanden ook zichtbaarder worden. Je ziet nu echt dat het een tunnel wordt. “Geen prettige tunnel, zo te zien, met die bocht erin…”  zei een plaatsgenoot vanmorgen.
IMG_5138 verkl
Duidelijk te zien, werk aan de binnenste bekistingswanden, op zijn plaats gehouden door de rode Mammoetkraan. Goed kijken, de kettingen zijn zichtbaar, net als de gele bevestigingen.
IMG_5140 verkl
Aan de zuidkant zijn aan de binnenkant al de bekistingswanden aangebracht. Achteraan, voorbij de pompkelder, is ook hard gewerkt aan de tunnelwanden. Maar beton storten deze week? Zeer twijfelachtig gezien de vorstverwachting…..
IMG_5141 crop verkl
Uitsnede met een vergroot detail aan de binnenkant van de noordwand. De bevestigingen zijn hier duidelijker te zien, evenals de kettingen van de Mammoetkraan.
IMG_5142 verkl
Aan de noordwestkant wordt minder werkvolk ingezet. Hier is nu duidelijk te zien tot waar de tunnel wordt overdekt. Bij de schuine wanden blijft de tunnel open, kan de zon (en de regen) zo naar binnen….
IMG_5144 verkl
Veel materiaal, weinig tot geen werkers…. Waar zijn al die hesjes gebleven?
IMG_5145 crop verkl
Aha, daar zijn in ieder geval enkele monteurs die (voor mij) onduidelijke handelingen plegen. Radio er gezellig bij aan, de zon, op afstand, erbij…. KUNSTWERK NOORDHORN!

©foto’s: jan blaauw, 28 januari 2014 (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.