NOORDHORN verandert – Toegift 1: Mokkenburgweg – foto’s 20 december 2013

Vandaag? Een “weggooidag”….. Pet! Gelukkig de kortste van allemaal….
Een eerste toegift met een handvol foto’s die ik gisteren maakte langs de Mokkenburgweg, voorzien van enkele opmerkingen…
IMG_4923 verkl
Links in het zonnetje de aloude boom die jarenlang de oprit flankeerde naar het weiland en de schuur van de familie Van der Veen. De schuur is gesloopt, het weiland grotendeels omgetoverd in rotonde met omleidingsweg. Gedeeltelijk ligt het terrein nog braak met onduidelijke bestemming. De oprit is in ieder geval verdonkeremaand. Er loopt zelfs een geul langs voor de afwatering….
IMG_4924 verkl
Hier is die geul beter te zien, langs de heesters en bomen die het terrein afschermen van Mokkenburgweg inclusief de brede berm.
IMG_4925 verkl
Op het braak liggende deel van het vroegere Van der Veenterrein staan nog steeds de drie paaltjes beschermend om een soort reuzenzuurstang heen, die gedeeltelijk in de grond is gestoken. Wie weet wat dit is? (Ik heb het vergeten te vragen aan de GMB…)
IMG_4926 verkl
De afwateringsgeul die is gegraven langs het noordelijkste deel van de Mokkenburgweg. Pure noodzaak gezien het hoogteverschil met het rotondegebied.
IMG_4929 verkl
Kijkje vanaf de Mokkenburgweg richting rotonde. In de verte is te zien dat ook de super hijskraan bij het tunnelterrein noordwest zijn giek heeft ‘gestreken’! Ootmoedig het einde van 2013 tegemoet, straks weer fier de kop opstekend, als vanaf 6 januari de werkzaamheden worden hervat!

©foto’s: jan blaauw, 20 december 2013 (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.