NOORDHORN verandert: Tunnel, rotonde, INLOOP….. Foto’s 26 november 2013 – deel 2

Nog even over de INLOOP in zaal Balk, ja die van gisteren 26 november jongstleden. Heb ik toch nog weer vergeten om antwoorden te krijgen op enkele (mij) storende vragen:
1. Wat doen die bloembedden in het tunnelgebied oost? (Inmiddels zijn ze verdwenen, de Volvo graaft en verandert het beeld aan de oostkant ingrijpend…)
2. Waarom zijn de werkzaamheden rond de verzonken buizen van de Gasunie en Enexis nog niet afgerond? (De kanaalweg bij Koopman Transport nog steeds niet vrij gegeven??
3. Wanneer wordt het kanaal ten westen van de spoorbrug verder uitgebaggerd? (Er ontstaat boeiende ‘nieuwe natuur’, maar dat schijnt niet de bedoeling te zijn…)
Die laatste vraag stelde ik gisteren trouwens wel bij de eerste de beste stand, maar daar bleven ze het antwoord schuldig. Verwijzing naar de spoorbrugman, maar die was zo enthousiast aan het vertellen over de nieuwe spoorbrug, die wilde ik niet lastig vallen met ‘bagger’… (Onzin, ik heb het gewoon vergeten….)
IMG_1202. verklJPG
Ja, hier was ik gisteren blijven steken. Nee, niet in de klei zelf, want daar, op die werkplek, kom je niet zo gemakkelijk (en terecht!)  In de reeks foto’s van 26 november, toen het toch nog even zonnig werd. Ja, ik heb een voorliefde voor de Volvo-gravers! Daar kun je eindeloos naar blijven kijken (wat sommigen zoals Herman Kalf sr ook doen, soms…)
IMG_1205 verkl
Daar is onze blauwe Staphorstman weer, even bijkomend. Dat mag ook wel in die onwillige kleigrond!
IMG_1208 verkl
Dat gaat snel hoor, aan de zijkant, het laden en afvoeren! Hier lijkt het net of de Volvo een aanhanger leeg schraapt, maar dat is denk ik toch gezichtsbedrog….
IMG_1210 verkl
Veranderd decor! De aansluiting van het nieuwe fietspad langs de omleidingsweg op de Mokkenburgweg. Zo te zien wordt dit gedeelte meegenomen in de asfaltering, komend weekeinde!
IMG_1211 verkl
Zo, iets meer ruimte voor de directe omgeving, al wordt het niet veel inzichtelijker voor mensen die hier niet ter plaatse bekend zijn. Dat komt de komende weken nog wel….
IMG_1212 verkl
De rotonde ligt te wachten op de komst van de asfalteerders! De kleur van de gemalen steen, moderne ondergrond voor de dikke deklaag. (En even eraan denken: De N355 is gestremd het komende weekeinde, van vrijdagavond 29/11 (19.00 uur) tot zondagavond 1/12 (22.00 uur)! Als ik goed ben ingelicht, betreft het alleen het N355-deel tussen afslag Langestraat Noord en de afrit bij de Langestraat Zuid! (We kunnen Noordhorn dus wel in en uit….)
IMG_1213 verkl
De slinger van de Mokkenburgweg in tegenlicht! Er naderen drie rotonde-medewerkers, ongehelmd zo te zien, ook wel eens prettig…
IMG_1216 verkl
Deze is misschien nog wel mooier, zijn de oranje werkers iets dichterbij gekomen en is het toilet met dezelfde kleur (Waar oranje al niet voor wordt gebruikt…) buiten beeld verbannen… Er is toch een gehelmde bij!
IMG_1219 verkl
De oranje werkers zijn weer aan de slag gegaan, “de lange” is actief met een spuitbus. Nee, geen graffitti…
“Waarvoor is dit?” “Voor de frees….!”
IMG_1221 verkl
Die frees heeft dus nog wel wat te doen voor het komende asfalteerweekeinde! (Misschien is het al wel gebeurd….Nee, ik ga nu niet meer kijken, al die natte miezerigheid buiten…)
IMG_1223 verkl
Zo’n notitieboekje is een handig attribuut, zo’n meetstok (=baken!) ook… Als je er mee om kunt gaan tenminste….
IMG_1224. verklJPG
Een kiepwagen van Meindersma brengt nog wat meer gemalen steen…. De shovel van de Gebr.Kok staat al te popelen om de bult met de grond gelijk te maken….

Deel 3 (slot) volgt!!
©foto’s: jan blaauw, 26 november 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.