NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355: Tunnel. rotonde, INLOOP: Foto’s dinsdag 26 november 2013 – Deel 1

Soms is de energie en de tijd ontoereikend, laat ik de wegverlegging voor wat het is: Belangrijk, maar niet van levensbelang. Ik bedoel: “Een dag zonder te verleggen N355 is best een leefbare dag!”
Gisteren camerarust, vandaag alsnog gekeken naar de tunnelterreinen, de rotonde in wording en aan het eind van de middag naar de INLOOP in zalencentrum BALK te Zuidhorn, heb ik ‘mijn loopje’ ook weer gehad.
Over de INLOOP een aparte blog op www.noordhorntoenennu.com, maar dat zal wel mórgen worden…. Nu eerst de tunneltoestanden aan de zuidkant van Noordhorn, en de zon kwam waarachtig ook nog even kijken!
IMG_1172 verkl
Aan de oostkant merkwaardige arbeidsrust, tegen de middag…. Vreemd… Of is het uit mededogen met de gekwelde buren, even een adempauze? (Aan het eind van de middag was een van de VOLVO-specialisten bezig met het verleggen van rijplaten, eerder was er ook al een vrachtwagen met een grijper, die ‘dik hout’ afleverde, dus helemaal zonder werkgeluid verliep deze dinsdag niet, aan de oostkant)
IMG_1173 verkl
De doorgang tussen de twee tunnelterreinen blijft een sociale ontmoetingsplek! Nu fietste Gerd Luth me bijna ondersteboven… Even bijgepraat en toen het volgende lensgat opgezocht in de omheining!
IMG_1175 verkl
Blijft een intrigerend plaatje, die hangende kist in tegenlicht…. Hier kun je prachtige verhalen bij verzinnen… (Ho, JB, nu even niet, beetje opschieten a.u.b.) Hangt die kist daar nou als zichtbare obstakel voor langs vliegende trekvogels? Voor de trauma-helikopter?
IMG_1176 verkl
Nee, hier kan ik geen chocola van maken. Wachten op volgende ontwikkelingen… (Of verantwoordelijke Janko Haaksema aan zijn mouw trekken….)
IMG_1177 verkl
Het kijkplezier voor de zogenaamde neutrale toeschouwer is te ontwikkelen aan de noordwestkant, waar dubbele activiteiten plaatsvinden! Je kunt er iets moeilijker komen, goed op het omgeleide verkeer letten, maar als je dan voor de afrastering staat (en soms stiekem erbinnen, al klinkt er dan vrij spoedig bestraffend: “Helm op!!”), worden je ogen steeds groter. Wat is hier fanatiek doorgewerkt!
IMG_1178 verkl
Grote gravers, kleine gravers, karren op rupsbanden die de grond iets verderop brengen, Volvo’s die vrachtwagens vullen, gehelmde werknemers met linten en leidingen… Riolering voor de tunnelkuip?
IMG_1179 verkl
Zo is het beter te zien! En de rolverdeling zit als gegoten!  Achter links een blauwhelm met een statief + lasermeter…
IMG_1180 verkl
Nee, dit is geen wedloop tussen twee rupsvoertuigen… Tunnelwerk in stereo…. En de grond die achter wordt neergegooid, wordt even later weggewerkt door een Volvo-grijper en een Mechielsen- of Zwama-vrachtwagen….
IMG_1182 verkl
Overzichtsfoto met alles erop en eraan…. De kleine gravers beneden in de kuip, met rupswagentje voor grondvervoer. Links achter de lintenmensen (Opvallend, maar de combinatie rood/oranje doet zeer aan mijn ogen…),  op de achtergrond de kraanwerkzaamheden, continu bezig! En de grond? Die wordt per vrachtwagen naar de Zuidhornkant van de nieuwe hoge brug gebracht. Daar kan de wegaanleg nog heel wat aarde gebruiken! (En het verkeer op de huidige N355 maar mopperen, elke dag een wasbeurt…)
IMG_1184 verkl
Ballet van de kranen! De wachtende vrachtwagens, royaal bedeeld met aarde…. Toet! Rijden maar weer!
IMG_1196 verkl
Aha, toch een werknemer in beeld, de “man uit Staphorst”, zoals Jan Thijs de H. (collega-kieker en blogger) hem noemt. Vroeg uit de veren, soms laat naar huis. Wat gaat ie nou doen?
IMG_1197 verkl IMG_1199 verkl IMG_1201 verkl
Ploeteren in de zware Noordhorner klei, waarin soms nog allerlei troep zit….

Wordt vervolgd!
©foto’s: jan blaauw, 26 nobember 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.