ZUIDHORN plm. 1950, Hoofdstraat met postkantoor

Een fraaie oude ansichtkaart van Zuidhorn, Postkantoor… Ik kreeg hem van Paul Wildeboer. De kaart is afgestempeld in augustus 1951, de foto is dus meer dan 60 jaar geleden gemaakt.

Zuidhorn, Hoofdstraat met Postkantoor

Zuidhorn, Hoofdstraat met Postkantoor

Jammer genoeg staat op de achterzijde geen uitgever vermeld. Helemaal geen gegevens… Wel de afzender: Tine de Boer en deze Tine had een kruisje gezet op het pand aan de zuidkant van het postkantoor. Blijkbaar verbleef zij in dat statige herenhuis, aan de linkerkant. Ik heb dat huis niet als zodanig gekend. Toen ik in 1967 naar Zuidhorn kwam als schoolmeester, was het pand al omgebouwd tot winkel. Namen als Van der Naald en Van der Molen hoorden erbij, en nu dus Schoenenzaak Land. Het toenmalige postkantoor was echt wel een gebouw met allure. Garage Drenth (of diens voorganger) zat meteen rechts op de foto. Als ik me niet vergis, is achter een boom een benzinepomp te herkennen…. Verderop, voorbij het genoemde herenhuis, staat een lager winkelpand. Daar heeft Kuperus jaren lang zijn hobbyzaak gehad, later omgeturnd tot gerenommeerde “Chinees”! En nog een pand verder het café. Toen van Lijfering? Later Kooistra….
Erg druk op straat was het tegen het jaar 1950 blijkbaar niet…. Geen auto’s in het straatbeeld, noch op de parkeerplaatsen. Misschien dat daardoor de bebouwde kant ook zo’n ‘ongerepte’ indruk achterlaat…. (JB)

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.