DUVEKOATER nummer 51, tijdschrift voor regionale historie, uitgave van de Historische Vereniging Scheemda e.o.

Duvekoater nummer 51, april 2013, een prachtig tijdschrift!

Voorplat van "Duvekoater" nummer 51, april 2013

Voorplat van “Duvekoater” nummer 51, april 2013

Voor liefhebbers van de regionale historie van Scheemda en omgeving is het verschijnen van een nieuw nummer van “Duvekoater” een feestelijk moment! Alleen de omslag al zet de geheugenfunctie op scherp, doet de voorbije tijd herleven.  En als je het nummer openslaat, is bijna elk artikel raak! Elke afbeelding heeft een multifunctie, alle teksten vragen om herlezen en aanvullingen vanuit het eigen grijze-cellen-archief. Je ziet voorzitter Jan Groenbroek op de foto met die prachtige, maar o zo vergrijsde haardos en je herinnert en herdenkt de voorzetten die hij destijds vanaf de linkervleugel in het A-elftal gaf of de grammofoonplaatjes van Cliff Richard die we tot onze beschikking kregen voor de disco in de “Esbörg”….
Je ziet de volgende foto:
2013-04-27 09-38-20_2211 verkl

en weet dat Hendrik de Vries (inmiddels overleden) ongetwijfeld “Floris” de Vries is, uit Scheemdermeer, de jongere broer van mijn zwager Fré de Vries (ook overleden). En dat op de voorste rij helemaal links jongste zus Ria zit, die toen Riekie werd genoemd. Geert en Arend Alles van de garage in Scheemda, Edo Bakker de latere Korulos-vedette….etc.
Het vervolgverhaal over hotel-restaurant Panman, met de vele foto’s, vooral ook die ene, van vader Jan en zoon Bé Kuipers met hun oogstrelende accordeons, waaraan ik mij als kind vergaapte en het geluid  ervan nog jaren lang tot mijn favorieten rekende!

vader en zoon Kuipers op de accordeon

vader en zoon Kuipers op de accordeon

De foto’s ook van de Arbeiderssportbond, later AGVS, Kreiters ronde door Midwolda met de Homerilaan:
2013-04-27 09-43-51_2214 verkl
Nog geen lid van de Historische Vereniging Scheemda e.o.??? MELD U AAN!
Even een berichtje naar ledenadministrateur D. van der Laan, Tijsweer 9, 9679 CH Scheemda, of een mail naar dirk.vanderlaan@home.nl, of een telefoontje: 0597 593508!! Kosten €11,50 per jaar; wilt u Duvekoater per post toegestuurd krijgen, dan wordt het €15,00 per jaar! Royaal waar voor uw geld!
En wilt u naar de voorjaarsbijeenkomst op donderdag 2 mei, aanvang 20.00 uur, in De Esbörg te Scheemda? Doen, kunt u daar eventueel de aanmelding regelen! (Gast is op 2 mei dr. Jan van den Broek, oud-archivaris Groningen)

(wordt vervolgd)

 

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Midwolda, Scheemda en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.