SCHOOLVOETBAL terug op Zuidhorner velden

In de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden…..) heb ik jaren lang te maken gehad met de organisatie van het schoolvoetbal in de regio Westerkwartier. Dat begon in 1971, vermoed ik, toen de toenmalige organisator meester Ale Dijk (hoofd van de O.L.S. in Noordhorn) mij vroeg hem te komen assisteren bij de organisatie van de toernooien op “Pinksterdinsdag” voor teams van de lagere scholen en elftallen van scholen voor voortgezet onderwijs. Plek van handeling was oorspronkelijk het tweeveldenterrein bij het Van Starkenborghkanaal, maar na realisering van het nieuwe sportpark, verhuisde het toernooi naar het Joh.Smit-park bij de sporthal Quicksilver S. De organisatie van een gelijktijdig toernooi voor basis- en voortgezet onderwijs op één accomodatie, werd steeds moeilijker. Vandaar dat na overleg met meester Sportel in Grijpskerk het toernooi voor het voortgezet onderwijs verplaatst werd naar Grijpskerk. Meester Sportel als organisator, spelleiding berustend bij de jeugdcommissie van de v.v. Grijpskerk. In Zuidhorn ben ik nog lange tijd doorgegaan in nauw contact met de jeugdcommissie van de v.v.Zuidhorn. In de jaren negentig vond ik het welletjes (het ging niet alleen meer om het Pinkstertoernooi, er was een Lentetoernooi (voorronde provinciaal kampioenschap) bijgekomen, evenals het MEVO-toernooi voor meisjesvoetbal) en verhuisde het toernooi naar Marum. In Zuidhorn bleek geen opvolger voor handen en in Marum wilde meester Buijs de organisatie wel overnemen. (Meester Buijs wis toen directeur van de Bron-school voor Chr. Basisonderwijs).  Later ‘verwelkte’ het toernooi en hoorde ik jarenlang niets meer van schoolvoetbal….
Nu las ik in een persbericht dat het schoolvoetbal terugkeert op de Zuidhorner velden.  Initiatiefnemer is Bart Brandts Buys, er doen 9 van de 14 scholen in de gemeente Zuidhorn mee. Bart Brandts Buys wordt ondersteund door Hans Pinkster en Klaas Huizenga, die kunnen bogen op enige ervaring wat betreft toernooivoetbal.
Het toernooi staat gepland op woensdag 24 april a.s. (14.00-17.30 uur) op de velden in het Joh.Smit-park. Het toernooi is tevens een officiële voorronde van het Nederlandse kampioenschap voor basisschoolteams. Ik wens de organisatie alle succes met deze toe te juichen stap! Dank voor de initiatiefnemers v.v. Zuidhorn en Albert Heijn Zuidhorn!
2013-04-17 15-18-06_2152
Wie wat bewaart, die heeft wat…. In de oude schoenendoos, een envelop met enkele stickers zoals die destijds (in dit geval in 1981) beschikbaar werden gesteld door de KNVB (die toen nog niet erg scheutig was met promotiemateriaal…) Traditioneel kregen de deelnemers aan het schoolvoetbal in Zuidhorn een vaantje, deze stickers waren destijds extra. (Of alleen bij de voorrondes?)  Mochten er nog stickerverzamelaars zijn die een exemplaar willen hebben…. Laat maar weten: JanBlaauw@hetnet.nl
Mochten er er mensen zijn die fotomateriaal hebben van een of meer toernooien, ik hou me aanbevolen!

Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn, School, Sport, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.