Otfried Preussler (kinderboekenschrijver) overleden: 1923-2013

Geen bericht waarvan vele Noordhorners zullen opkijken, noch provincie- of andere landgenoten. Voor mij wel een opvallend bericht. Het overlijden op bijna 90-jarige leeftijd van de kinderboekenschrijver Otfried Preussler. Natuurlijk gaan de gedachten dan meteen naar zijn meesterwerk “Meester van de Zwarte Molen” , in het buitenland en later ook bij ons beter bekend onder de titel “Krabat”. Ook verfilmd! Ik denk ook aan de Rover Hosseklos-boeken, aan “De kleine heks”, “De kleine waterman”,  “Sterke Wanja”…. Maar ik denk ook en vooral aan de Otfried-Preusslerfanclub die op de OBS De Molshoop ooit werd opgericht op initiatief van Hermen Pen met enthousiaste medewerking van klasgenoten als de tweeling Auke en Sietse Middel. De fanclub had een niet erg lange glorietijd, maar deed wel van zich spreken, tot en met de Finse radio…. Ook kwam er een reactie van Preussler zelf, voor de kinderen een hoogtepunt! Er moet nog materiaal zijn van deze fanclub, ik moet op zoek! Jaren tachtig? Ook dat kan preciezer….. (Wordt vervolgd)

Artikel in "De Volkskrant" van donderdag 21 februari 2013

Artikel in “De Volkskrant” van donderdag 21 februari 2013

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Boeken, School en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.