INLOOPAVOND betreffende nieuwe, hoge brug over het Van Starkenborghkanaal

Deze keer getipt door Frans van der Veen (Noordhorn), een bericht op de website van de provincie Groningen:

Inloopavond werkzaamheden Noordhorn op woensdag 6 maart

Titel: Inloopavond werkzaamheden Noordhorn op woensdag 6 maart
Type: aankondiging
Publicatiedatum: 15 februari 2013
Locatie(s):                                                                                 Noorderweg 61C                             9804RL Noordhorn                             Gemeente Zuidhorn

De provincie Groningen organiseert op woensdag 6 maart 2013 een inloopbijeenkomst voor omwonenden, bedrijven en andere geïnteresseerden over de voorgenomen werkzaamheden bij Zuidhorn. Tussen 16.30 uur en 20.30 uur  kunnen geïnteresseerden binnenlopen in verenigingsgebouw De Dörpsstee aan de Noorderweg 61/C in Noordhorn. Tijdens de inloopbijeenkomst is hoofdaannemer GMB aanwezig om uitleg te geven over de werkzaamheden en de communicatie naar de omgeving. Naast de aannemer zijn ook medewerkers van de provincie Groningen en de gemeente Zuidhorn aanwezig voor de nodige toelichting en beantwoording van eventuele vragen.

Vaarweg Lemmer-Delfzijl

Het project werkzaamheden Zuidhorn maakt deel uit van het project Vaarweg Lemmer-Delfzijl. In het kader van de wegomlegging N355 wordt een vaste hoge brug aangelegd over het Van Starkenborghkanaal. De op- en afritten aan weerszijden van de brug worden gevormd door grondbergingen. Hiervoor wordt grond gebruikt die is vrijgekomen bij het uitdiepen en verbreden van het Van Starkenborghkanaal. De wegomlegging van de N355 zal op de nieuwe brug aansluiten. Onder de Langestraat komt een tunnel die aansluit op de nieuwe rotonde bij bedrijventerrein Mokkenburg.

Overige projecten

Tijdens de inloopavond is ook een projectleider van de provincie Groningen aanwezig om vragen te beantwoorden over de toekomstige vervanging van de andere brug, de beweegbare brug in Zuidhorn. Voor de bochtverruiming van het Van Starkenborghkanaal en vervanging spoorbrug bij Zuidhorn worden aparte inloopavonden georganiseerd.

De inloopbijeenkomst op 6 maart a.s. vindt plaats in dorpshuis "De Dörpsstee" Noorderweg 61C, Noordhorn tussen 16.30-20.30 uur

De inloopbijeenkomst op 6 maart a.s. vindt plaats in dorpshuis “De Dörpsstee” Noorderweg 61C, Noordhorn tussen 16.30-20.30 uur

Op 6 maart wordt er ook informatie verstrekt over de toekomstige vervanging van de huidige verkeersbrug tussen Noord- en Zuidhorn. Voor de vervanging van de spoorbrug komt er een afzonderlijke inloopbijeenkomst.

©foto: jan blaauw, februari 2013

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.