Rob Nanuru als biljartinstructeur… (Jaren zestig)

Resize_of_rob_en_hemmo_jaren_zestig
Een bijzondere foto uit de jaren zestig, gemaakt in Scheemda. Waarschijnlijk in het toenmalige cafxc3xa9 Kraster aan de Diepswal, toen ook min of meer het clubcafxc3xa9 van de voetbalvereniging Scheemda. Op de foto links Rob Nanuru, ULO-scholier. Rob verbleef in die Scheemder jaren bij de familie Huiberts, ik dacht aan de Parklaan. Rob is in deze situatie blijkbaar de meer ervaren speler, hij geeft aanwijzingen aan mijn 2 jaar oudere broer Hemmo, toen geen onbekende in het Scheemter uitgaansleven….
Ook de jaren dat ik kennis maakte met het biljarten, al durfde ik nauwelijks een keu aan te raken. Een enkele maal ging ik met Jakob Stijkel naar hotel In ’t Hoen, daar was het rustiger dan in de Diepswalcafxc3xa9s. Later, in de kweekschoolperiode, werd cafxc3xa9 Voorthuis aan het Winschoter Marktplein onze favoriete biljartplaats. Een goede leerschool, waar menigmaal repen chocola werden verbiljart. De oude baas Voorthuis was een goede mentor, al schudde hij menigmaal zijn hoofd over de spijbellust van de aankomende leerkrachten… Wat dat wel moest worden…

Gebiljart heb ik daarna niet vaak meer, een enkele maal tijdens vakanties, op Schiermonnikoog bijvoorbeeld. Ik hoop nog steeds dat er in het nieuwe dorpshuis van Noordhorn, de Dxc3xb6rpsstee, ooit nog eens een biljart wordt geplaatst, wie weet…
(Apropos, over Rob Nanuru gesproken… Aan hem het verzoek nog een keer contact op te nemen en een bruikbaar emailadres door te geven. Contact via een eerder verstrekt emailadres lukt helemaal niet!)

Dit bericht werd geplaatst in School. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rob Nanuru als biljartinstructeur… (Jaren zestig)

 1. Gerhard Brouwer zegt:

  Beste Jan,

  hartstikke leuk, heb je ook foto;s van mij of mijn broer Piet en mijn vriend Bert Pomp uit die jaren.

  Hartelijke groet,,
  Gerhard Brouwer

 2. Bert Pomp zegt:

  Robert Nanuru is niet meer onder ons volgens zijn stiefzuster Anneke Huiberts is hij in 2020 overleden. Anneke woont in Perth.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.