Rob Nanuru als biljartinstructeur… (Jaren zestig)

Resize_of_rob_en_hemmo_jaren_zestig
Een bijzondere foto uit de jaren zestig, gemaakt in Scheemda. Waarschijnlijk in het toenmalige café Kraster aan de Diepswal, toen ook min of meer het clubcafé van de voetbalvereniging Scheemda. Op de foto links Rob Nanuru, ULO-scholier. Rob verbleef in die Scheemder jaren bij de familie Huiberts, ik dacht aan de Parklaan. Rob is in deze situatie blijkbaar de meer ervaren speler, hij geeft aanwijzingen aan mijn 2 jaar oudere broer Hemmo, toen geen onbekende in het Scheemter uitgaansleven….
Ook de jaren dat ik kennis maakte met het biljarten, al durfde ik nauwelijks een keu aan te raken. Een enkele maal ging ik met Jakob Stijkel naar hotel In ’t Hoen, daar was het rustiger dan in de Diepswalcafés. Later, in de kweekschoolperiode, werd café Voorthuis aan het Winschoter Marktplein onze favoriete biljartplaats. Een goede leerschool, waar menigmaal repen chocola werden verbiljart. De oude baas Voorthuis was een goede mentor, al schudde hij menigmaal zijn hoofd over de spijbellust van de aankomende leerkrachten… Wat dat wel moest worden…

Gebiljart heb ik daarna niet vaak meer, een enkele maal tijdens vakanties, op Schiermonnikoog bijvoorbeeld. Ik hoop nog steeds dat er in het nieuwe dorpshuis van Noordhorn, de Dxf6rpsstee, ooit nog eens een biljart wordt geplaatst, wie weet…
(Apropos, over Rob Nanuru gesproken… Aan hem het verzoek nog een keer contact op te nemen en een bruikbaar emailadres door te geven. Contact via een eerder verstrekt emailadres lukt helemaal niet!)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Rob Nanuru als biljartinstructeur… (Jaren zestig)

 1. Idzo Jansen (eigenlijk heet ik van de Meent) zegt:

  Bonsoir,

  Ook ik ben Scheemter van geboorte, nu wonenede in Frankrijk en nog steeds gehuwd met een andere Scheemterse, Henny Lindeman.In mijn jeugdjaren heb ik gekorfbald met Rob Nanuru en zou graag zijn e-mail adres hebben voor een op te starten evenement.
  Alvast merci beuacoup.

  • Lambert Pomp zegt:

   Rob Nanuru was mijn vriend. Mijn naam is Lambert Pomp van de Lijsterstraat
   Samen met Rob gevoetbald. Later uit het oog verloren. Hij verhuisde naar Cappelle add IJssel Hij woonde inderdaad bij fam. Huyberts. Ik kwam er vaak. Hij had nog 2 nichten Irene en Anneke Huyberts. Zij wonen beiden in Australië. Heb ik nog contact mee. Rob is vorig jaar overleden. Hij was getrouwd met een meisje genaamd Pattinama.

   Lambert

 2. Idzo Jansen (eigenlijk heet ik van de Meent) zegt:

  Excuses voor enkele typefouten……onlangs viel er een glas wijn over mijn toetsenbord, waardoor enkele toetsen soms niet doen wat ik wil? Verschoning dus?

 3. Conchita Nanuru zegt:

  Deze berichten hebben ons niet op tijd bereikt. Mijn vader (Rob Nanuru) is in 2018 overleden. Maar het is erg leuk om het bericht te lezen en iets mee te krijgen van zijn vroegere jaren. Gr. Conchita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.