Films Midwolda – 1952 + 1996

Verrassing! Op een schijfje, de dorpsfilm die in 1952 werd gemaakt op initiatief van de zangvereniging "De Harmonie" + opnamen van de grote rexfcnie in 1996 met meer dan 560 deelnemers uit het hele land en zelfs uit de USA (Neeltje Kloosterboer), Duitsland, België en Luxemburg (Tineke Kampstra)! Ik was het bestaan van deze films al weer "vergeten", hoe snel gaat de tijd? Met dank aan Geert Koning, oud-klasgenoot (1 jaar jonger) en nu weer wonend op het ouderlijke stee aan de Niesoordlaan.
Resize_of_filmmidwolda19521996
Gisteravond meteen tijd genomen om de beelden te bekijken en als je dat doet, ben je ‘verloren’…. Prachtig, die oude zwart-wit beelden uit de beginjaren ’50 (en dan kijk je opeens in de snoet van het jongetje dat jezelf toen was….) met opnamen van west naar oost door het lange lintdorp van toen. Schoolkinderen, zowel openbaar als bijzonder, particulieren, winkeliers (mevr.Uffen en bakker Ufkes), sportactiviteiten……. Pure nostalgie, maar vitaminenrijk! Dan een stukje "Bijrijder’ als overgang naar het jaar 1996. En daar komen ze, de rexfcnisten, naar "De Schakel" en de grote rexfcnietent! Man, vrouw, oud, jong, officieel gekleed of in vrijetijdskleding. Het meermalen gehoorde ‘moi’ doet vertrouwd aan. In het gebouw en later de tent een wriemelende mierenhoop van blije mensen die blijkbaar veel te vertellen hadden… Ook Alberta Drenth, voorzitter van de rexfcniecommissie en op een bewonderenswaardige manier de bijeenkomst in goede banen leidend, krijgt de OLS’ers nauwelijks stil. Af en toe zie je een glimp van jezelf, of bekenden zoals je broer en je zus. Vervreemdend én verwarmend… Eerst maar gestopt met kijken, bij het begin van het middagprogramma. Vól! (Eigenlijk zou er best weer een rexfcnie in zitten, na 13 jaar, al is het moeilijk het succes van 1996 een vervolg te geven).

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.