Films Midwolda – 1952 + 1996

Verrassing! Op een schijfje, de dorpsfilm die in 1952 werd gemaakt op initiatief van de zangvereniging "De Harmonie" + opnamen van de grote rexc3xbcnie in 1996 met meer dan 560 deelnemers uit het hele land en zelfs uit de USA (Neeltje Kloosterboer), Duitsland, Belgixc3xab en Luxemburg (Tineke Kampstra)! Ik was het bestaan van deze films al weer "vergeten", hoe snel gaat de tijd? Met dank aan Geert Koning, oud-klasgenoot (1 jaar jonger) en nu weer wonend op het ouderlijke stee aan de Niesoordlaan.
Resize_of_filmmidwolda19521996
Gisteravond meteen tijd genomen om de beelden te bekijken en als je dat doet, ben je ‘verloren’…. Prachtig, die oude zwart-wit beelden uit de beginjaren ’50 (en dan kijk je opeens in de snoet van het jongetje dat jezelf toen was….) met opnamen van west naar oost door het lange lintdorp van toen. Schoolkinderen, zowel openbaar als bijzonder, particulieren, winkeliers (mevr.Uffen en bakker Ufkes), sportactiviteiten……. Pure nostalgie, maar vitaminenrijk! Dan een stukje "Bijrijder’ als overgang naar het jaar 1996. En daar komen ze, de rexc3xbcnisten, naar "De Schakel" en de grote rexc3xbcnietent! Man, vrouw, oud, jong, officieel gekleed of in vrijetijdskleding. Het meermalen gehoorde ‘moi’ doet vertrouwd aan. In het gebouw en later de tent een wriemelende mierenhoop van blije mensen die blijkbaar veel te vertellen hadden… Ook Alberta Drenth, voorzitter van de rexc3xbcniecommissie en op een bewonderenswaardige manier de bijeenkomst in goede banen leidend, krijgt de OLS’ers nauwelijks stil. Af en toe zie je een glimp van jezelf, of bekenden zoals je broer en je zus. Vervreemdend xc3xa9n verwarmend… Eerst maar gestopt met kijken, bij het begin van het middagprogramma. Vxc3xb3l! (Eigenlijk zou er best weer een rexc3xbcnie in zitten, na 13 jaar, al is het moeilijk het succes van 1996 een vervolg te geven).

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Midwolda. Bookmark de permalink .

Een reactie op Films Midwolda – 1952 + 1996

 1. Beno Doedens zegt:

  Moi Jan,

  As t doe dij film hest op n DVD din wil ik doar wel groag een kopie van trekken. Mien ollu (en ik zulf) stoan der op en ook oom Koeno bie de demonstroatie van TONIDO op t sportveld aan de Mennistenloane.

  Stuur moar n stroombraifke terogge. Wie wollen toch al n keer joen kaante op en mit de schootkompjoeter kin ik ook schiefkes moaken.

  Moi,
  Beno

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.