Voetbalplaatjes, echte crisisafleiders…

Kennethperez De beeltenis van Kenneth Perez (FC Twente) vind ik een van de mooiste uit de voetbalplaatjesserie, door grootgrutter Albert Hein succesvol commercieel ingezet. Stijlvol, typerend, bezienswaardig. Die karakteriseringen zijn ook van toepassing op de AH-actie zoals ik die beleefde via de Albert Hein in Zuidhorn (en die in Groningen-Zuid…). Zeker als je 4 maart meetelt, de dag van de ruilbeurzen + extra’s, zoals in Zuidhorn de komst van de Groningenspelers Luciano, Garcia en Sankoh. Een immense drukte voor de zaak aan de Overtuinen, een bekroning voor grootwinkelier Pieter Bijlsma en de zijnen. Gefeliciteerd!
De plaatjesactie zou officieel duren tot 8 maart, maar in Zuidhorn werd vanmorgen voor elf uur al ‘Nee’ verkocht, geen zilverkleurige pakjes meer bij de (extra-)boodschappen, de verkoopster zelf had zo te zien ook duidelijk wat moeite met de impopulaire boodschap en wenste zich deze dagen in een gezelliger vakantie-oord… Op zich kan ik me voorstellen dat je niet zo nauwkeurig kunt ‘inkopen’ dat je als grootgrutter precies toereikend plaatjes kunt leveren tot en met 7 maart a.s. Toch vind ik dat het "Op is Op" wat al te makkelijk  bestorven ligt in de mond van de AH-eigenaren. Er zijn immers in zijn totaliteit plaatjes zat? Bovendien had ik Zuidhorner filiaalhouder Pieter Bijlsma (overigens een aimabel mens, voor zo ver ik hem ken..) ’s morgens om half acht nog voor Radio Noord enthousiast horen reppen over de voetbalplaatjesactie. Géén woord over het feit dat zijn eigen zaak die dag al ‘nee’ ging verkopen. Ik vind dat een smet op een fantastische actie, die talloos velen veel plezier heeft bezorgd, spanning, sociale contacten, aardrijkskundige kennis, taalverbetering, noem maar op. (Onderschat de impact niet…) Natuurlijk, er zijn ook mensen naar de concurrentie gegaan, omdat ze meer dan genoeg hadden van de hype, de vragende kinderogen bij de winkel, de overdreven voetbalbelangstelling…. Heerlijk dat het zo kan. Zelf had ik me vast voorgenomen deze keer NIET mee te gaan doen, maar binnen de eerste week ging ik al voor de bijl… Nu zit ik met een album met 37 ontbrekende plaatjes. Jammer, maar allerminst een ramp, het hoort erbij. Nee, ik heb me niet in de immense drukte gewaagd vanmiddag tijdens de happening voor de AH-winkel uit ontzag voor mijn eigen gezondheid. Maar die 4 pakjes plaatjes die ik vanmorgen bij de boodschappen misliep, die zitten me hoog. Hoger dan ik had verwacht. De voetbalgekte heeft me nog niet helemaal verlaten…

Resize_of_3xvoetballers

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.