Herinneringen: Esbxf6rg Scheemda

Opnieuw een terugblik naar het begin van de jaren zestig, toen we vele vrije uurtjes doorbrachten in of bij de jeugdherberg "Esbxf6rg" in Scheemda. Over de trip naar Bunnik, naar de jeugdherberg "Rhijnauwen" heb ik al eens eerder verteld. Op bezoek bij de jeugdherbergouders Van Gerven die Scheemda hadden verruild voor Bunnik nabij Utrecht. Niet alles staat me haarscherp bij, goed dat er foto’s zijn ter herinnering. Waarschijnlijk was het een uitstapje met een bus, een verlaat Nieuwjaarsbezoek. Er was weinig te doen in de jeugdherberg zelf, we vermaakten ons ook nog even in het nabijgelegen theehuis.
Bezoekaanbunnik
Daarvan is deze foto een illustratie. Opvallend het grote aantal rokers, toén. Wie werden er vereeuwigd, bijna vijftig jaar geleden? Van linksaf Rikus Niewold (Scheemdermeer), van wie deze foto afkomstig is, nu woonachtig in Groningen en momenteel vakantiehoudend in zuidelijker Europa. Naast hem Gerrie de Grooth (Scheemdermeer), jongste broer van Binie Kuipers, jeugdherbergmoeder van Scheemda. En hij was bij de jeugd van de v.v.Scheemda meestal onze fanatieke keeper. Rechts daarvan Harrie Hoogstraten (Parklaan, Eexta) met wie ik toen veel optrok, ook hij voetbalde bij de v.v.Scheemda. De andere drie? Koert Schreuder (Scheemda), zoon van de kapper; Jakob Stijkel, toendertijds Hogeweg Scheemda, aannemerszoon; Folly Brijk (Eexta), eveneens voetballend bij ons in de jeugd van de v.v.Scheemda, motto: nooit opgeven, altijd doorgaan!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.