Beregend blad

Resize_of_kamperfoelieblad_met_drup Soms heb ik even genoeg aan een enkel blad. Met druppels van de regen. Of heeft er iemand tranen vergoten op een moment dat ik even niet keek? Niet bij de les, gedachten elders? Onbekend verdriet, dat slechts met een zesde zintuig is waar te nemen.
Of ik vind een krans van blaadjes voldoende, zoals die van de lupine, de plant die we kennen van vroeger. In tuinen, maar ook in de provincie, langs wegen en zandpaden. Na de bloei onder te graven, wordt de grond beter van, structuur op een hoger plan.Resize_of_lupine_bladeren_met_drupp  De eenvoud zelve, het beeld schreeuwt niet, vraagt een beetje aandacht voor de wereld om ons heen. Direct binnen bereik, kijk! Een enkel blad, beregend. Of een laagje bladeren, met druppels. Párels. Wat een rijkdom!

foto’s: xa9janblaauw, april 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.