Noordhorn in bloeimaand mei

Resize_of_bloemenpracht_mei_2008
Net als andere plaatsen viert Noordhorn de bloeimaand mei uitbundig. Het jaar 2008 is tot nu toe nogal onvoorspelbaar, haast ongezeglijk. Eerst wekenlang aan de al te frisse kant, nu weer veertien dagen met een ongekende dosis zonneschijn, een "Het kan niet op"- sfeer….. (Dat zullen we dan komend weekeinde wel merken….) Voor diverse planten, heesters, struiken, bomen, in welke verschijningsvorm ze zich ook aan onze gulzige ogen tonen, een tijdperk van "Hier ben ik, zie mij eens!" Niet alleen dichtbij huis in de meer gecultiveerde tuin- en plantsoensfeer. Resize_of_tak_bloeiende_hortensia_o  Een bijzondere hortensia bij de overburen bijvoorbeeld, de meidoorn die volop bloeit in rode en witte versies, de paardenkastanje met zijn fraaie kaarsen. Zelfs de kersverse struiken en boompjes in het voormalige klimboomperk wagen zich schuchter in de rijen der bloemrijken. Helaas, de bloesem haast zich, de bijen en andere insecten vliegen van hot naar her, het verleppen is op sommige plekken maar al te merkbaar.
Buiten, aan de rand van het dorp, is het nog mooier, natuurlijker. Met al die boterbloemenpracht, het fluitekruid, de zuring…. Zelfs de snelweg N355 (die niet snel weg zal zijn…..) wordt opgevrolijkt door de meikleuren. Niet lang, geniet er dus van, zou ‘k zo zeggen…

Resize_of_n355_sloot_bloemen_150520

foto’s: xa9janblaauw, 15 mei 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.