"Oer t Hout" Grou, zestiger jaren

Jan_b_op_rand_pikmeer_grou_1967 Pose als 19-jarige jeugdherbergassistent aan de rand van het Pikmeer. Op de achtergrond de boot van "vader" Kees de Weerd, die samen met zijn vrouw Mieke de scepter zwaaide in JH "Oer t Hout" in Grou. Het oúde gebouw, niet het nieuwe jeugdhotel, zoals het nu direct aan het water ligt. In 1964 bracht ik daar de hele zomervakantie door, diverse klussen opknappend, van heg knippen tot en met bardiensten, vuilnisbakken buiten zetten en corveeroosters maken. In 1965 ging ik ook met Pasen en Pinksteren een week assisteren, en daarna weer de hele zomervakantie. In die laatste vakantie debuteerde Sam Orsel als assistent, jongere kweekscholier, oet Pekel. Resize_of_sam_en_nico_grou_1967_2 Hij werd meteen al in zijn nette kloffie geconfronteerd met zand scheppen en tegels sjouwen…. Werk aan de winkel, van alles moest er gebeuren, drukke seizoenen in een overvolle jeugdherberg met extra slaapplaatsen elders in Grou. Nico, de oudste van de kinderen De Weerd, hielp graag een handje mee. Hij oogt ook wat enthousiaster dan Sam, die toch liever achter de bar stond….Resize_of_nico_en_sam_grou_1967 
Mooie jaren met een schat aan herinneringen. Vooral 1965 was geweldig. In 1966 gingen we nog eens, zowel Sam als ik. Dat liep minder goed af om uiteenlopende redenen. Het klikte niet meer, Sam haakte min of meer overwerkt af, zelf ging ik ook iets eerder naar huis dan de bedoeling was, óp. Gelukkig wel in overleg met de ouders De Weerd, prima lui. En die herinneringen? Ik zal er nog wel eens uit putten.

foto’s gemaakt met mijn toenmalige Agfa Click

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.