Lente (overdag tenminste….)

Beginnende_bloei_09042008 Deze eerste volle aprilweek is goed gevuld met zon. De wind heeft een weekje vrijaf, de regen laat het voorlopig afweten, natte sneeuw en hagel verdwalen op de Oceaan of boven de Noordzee. Zo lijkt het…. ’s Nachts is het koud, daalt toch het kwik tot onder 0, voor beginnende bloei riskante omstandigheden. Kan het bloesemfeest tenvolle uitbarsten in dit schrikkeljaar 2008, of komen bloemen van een koude kermis thuis? De schóónheid is er wel, een enkel takje, op springen staande prunusknoppen, bijvoorbeeld. April, eigenzinnige maand, soms provocerend een witte hoed opzettend. Merels en zanglijsters houden jongen extra warm, spreeuwen lijken geen haast te maken met vermenigvuldiging. April, vol verwáchting…..

Resize_of_prunusknoppen_staan_op_sp

foto’s: xa9janblaauw, april 2008

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.