Noordhorner rondweg van de baan (bis)

Gedeputeerde Staten van Groningen, met als eerst verantwoordelijke Henk Bleker (CDA), hebben de meerderheid van de Provinciale Staten niet aan hun kant weten te krijgen voor wat betreft het realiseren van een rondweg in een wijde boog om Noordhorn heen. Tijdens de drukbezochte commissiebijeenkomst op 2 april jongstleden ging verreweg de meeste tijd zitten in de inspraak. Nou ja, inspraak…… Ieder die dat wilde, kon nog eens en nog eens zijn zegje doen, al of niet ten overvloede, zo’n veertig geluiden, een bont gekakel. Direct daarna maakten de fracties hun (voorlopig?) standpunt bekend: een meerderheid is tegen rondwegplan 5B en spreekt een voorkeur uit voor onderdoorweg 4A3. (Kun je ook meteen zien en horen dat dergelijke inspraakrondes nutteloos zijn op een beetje psychologisch belang na….) Of GS nu óók weer braaf met 4A3 aan de slag gaan, is (mij) op dit moment niet bekend. In alle verslagen, commentaren en reacties ontbreekt het geluid van het dagelijks bestuur van de provincie Groningen. Of zijn Henk Bleker, Mark Calon, Max van den Berg en hoe ze ook allemaal mogen heten, met stomheid geslagen? Ben benieuwd naar de volgende aflevering in dit eindeloze drama. Dat er voorlopig nog wel even gewacht wordt voor de beruchte brug over het Van Starkenborghkanaal is zonneklaar.
Resize_of_kruispunt_langestraatn355
Zicht op de bedreigde huizen in plan 4A3, vanaf benzinestation Tinq. De middelste twee woningen zouden in ieder geval moeten verdwijnen, het linker en rechter huis kennen voorlopig nog vele vraagtekens. Op de volgende foto, ook van een stukje Langestraat (Noordhorn-Zuid, voormalige Gast) duidelijker de te verdwijnen huizen van Bouwien Sebens en de familie Heemstra.
Resize_of_langestraatheemstrasebens

foto’s: xa9janblaauw, resp. maart 2008 en oktober 2007

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.