Afscheid Albert Zwiers

Op donderdag 6 maart neemt Albert Zwiers, sinds 1970 leerkracht bij het openbaar onderwijs in Zuidhorn, officieel afscheid. Gestopt is hij dacht ik al enkele maanden geleden. Hij vindt het welletjes na 38 jaar en hoopt in Dalen, op zijn geboortestee, nog geruime tijd aangenaam te kunnen boeren. Merkwaardig genoeg heb ik geen enkele foto van Albert kunnen vinden, een voorgrondfiguur is hij nooit geweest. Wel een bijzonder iemand, integer, toegewijd, belangstellend. Als collega van hem op de Zuidhorner OLS heb ik dat tot augustus 1972 in zijn directe nabijheid kunnen ervaren. Beiden denken we ook vaak terug aan Dries Pepping, helaas te jong overleden. Met zijn drieën vormden we toen de verjonging aan de Frankrijkerlaan. Ook na mijn vertrek naar Noordhorn verloren we elkaar niet uit het oog, al werd het contact vanzelfsprekend minder intensief. Kort geleden hebben we nog even bijgepraat, samen met Gé en Geesje.
Albert en Geesje, het ga jullie goed op jullie stee, direct buiten Dalen! Hopelijk overtuigen we ons daarvan nog meerdere keren! En Albert, hulde voor je trouw aan en je geweldige inzet voor de school in Zuidhorn!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.