Rob Nanuru in zwembad Scheemda

Resize_of_robnanurumetstrandbal

Prachtige pose van Rob Nanuru, pleegzoon in het gezin Huiberts, foto uit 1960, 1961, dan zit ik aardig in de buurt. Een van mijn eerste foto’s, gemaakt met de Agfa Click in het stugleren tasje. Plaats van handeling: Het voormalige openluchtbad in Eexta (Scheemda), vertrouwde (hang)plek voor ons, opgroeiende jongeren, oudere ULO-scholieren en aanhang. En nog enige tijd daarna. Toen kon je nog met kleren aan op de steigers, al was het alleen maar voor de foto. Gezaghebbende badmeester De Vries keek even de andere kant op of kneep een oogje dicht. Op de achtergrond de befaamde witte wand en zandstrook, waar je alle stadia van lichtrood naar donkerbruin doormaakte, als de zomer meezat. Rob hoefde dat niet, die bracht zijn bruine kleur mee, zijn donkere haren, zijn lach, zijn speelsheid ook wat voetballen betreft. Een opvallende verschijning die bij de vv.Scheemda opzien baarde door zijn balvaardigheid, maar in het krachtvoetbal vaak werd gemangeld. Op school was hij innemend aanwezig, geen vooringenomenheid, althans, ik herinner het me niet.
Inmiddels bijna vijftig jaar geleden. Rob, een zonnige herinnering!

foto: xa9janblaauw, begin jaren zestig

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rob Nanuru in zwembad Scheemda

  1. Bert Pomp zegt:

    Wie schrijft dit? Mijn naam is Lambert Pomp. Robert was een vriend van mij. Hij woont nu in Spijkenisse en is gehuwd met een meisje Pattinama. ‘K Heb hem nog 1x weer gezien het zou kunnen in 2008 bij het overlijden van zijn pleegvader in Winschoten. Zijn nichtje Irene uit Australië was er toen ook. Vond ik heel bijzonder.

  2. Conchita Nanuru zegt:

    Leuk om dit te lezen! Mijn vader (Rob Nanuru) is in 2018 overleden na een periode van dementie, maar mijn moeder (Pattinama) woont nog steeds in Spijkenisse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.