Veteranenteam v.v.Zuidhorn 1973

Nog een elftalfoto, deze keer van het "veteranenteam" van de v.v. Zuidhorn (zondag), hoogstwaarschijnlijk genomen in 1973. Toegestuurd door Ginie Bakker-Ploeg, een prachtige plaat. Je krijgt meteen een brok in je keel, als je naar deze oud-collega’s kijkt (al heb ik in dxect team niet gespeeld).
Resize_of_veteranenteam_ong_1973_2
Een echt veteranenteam hield de v.v. Zuidhorn er toen niet op na, Dick Bakker kwam erbij, toen hij 29 jaar was. De ploeg heeft ook niet gespeeld in de speciale veteranenklasse, maar in de "gewone" derde klasse van de afdeling Groningen van de KNVB.  Soms spelend tegen andere "oudjes", maar ook wel uitkomend tegen jonkies, die harder liepen, maar minder goed voetbalden. In latere jaren heb ik wel deel uitgemaakt van dit elftal, deels met spelers van het afgebeelde team. Met weemoed denk ik aan de jongens die veel te vroeg zijn overleden: Dickie Bakker in de eerste plaats, Jan Hansma, Gerrit Sturing….. Harry Nanninga leeft ook niet meer, evenmin als leider Kees de Jager. Ook al is het jaren geleden, je vindt jezelf zo maar terug op het veld, in de zaal, in de kleedkamers, onder de douches… Wie staan er op bovenstaande foto?
Staand v.l.n.r.: Tinus Mulder, Jan Hut, Harry Nanninga, Pop Teuben, Alze Noordveld, Dick Bakker, leider Kees de Jager, Jaap Smith.
Knielend v.l.n.r.: Henk Hiemstra, Hans Pompe, Hendrik Miedema, Jan Hansma, Gerrit Sturing.

Nostalgie? Ongetwijfeld. Bij het klimmen der jaren is dat een realiteit, geen vluchtweg. Af en toe even aandacht voor kameraden dij oet tied kommen binnen, houdt vergeten op afstand.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.