Vereniging ULO Scheemda

Resize_of_bestuurvusinesbrgplm1960

Lang, lang geleden….. Nou ja, 1960 vermoed ik. En dan zit ik er niet ver naast. Een foto, waarschijnlijk gemaakt door leraar Hoek, die mist op het plaatje. Hoek was de contactpersoon met het bestuur van de VUS, de Vereniging ULO Scheemda, hier sfeervol vereeuwigd in de grote zaal van jeugdherberg De Esbxf6rg in Scheemda. Wie geven hier acte de présence? Links in ieder geval de heer en mevrouw Van Gerven, de toenmalige beheerders van "De Esbxf6rg". Ze vertrokken niet lang hierna naar de JH in het Utrechtse Bunnik. Ook van de koffie smikkelend een mij onbekend manspersoon, als ik me goed herinner een zwager van docent Hoek. Toevallig aanwezig? De verantwoording dragende scholieren zijn zich zichtbaar van hun taak bewust, cursus: "Hoe drink je je koffie…" Achter het echtpaar Van Gerven staat Janneke Oosting (Scheemda), goedlachs, sportief.In het café van haar ouders organiseerden we zelfs een eerste danscursus, nam ik mijn koffergrammofoon mee. "Hé, niet zo stampen….!" Sloeg de naald constant over…. In het centrum de imposante gestalte van Hemmo Kuiper (Midwolda), de bedachtzame, laatstejaars. Rechts van hem Dina Arbeider (Scheemda), giebelend als geen ander, en Harm Maathuis (Nieuw Scheemda), brok wilskracht. Staande, met bril, Tineke Alles (Scheemda), van wie ik lange tijd een fotootje in mijn agenda had, kon ik een oogje op haar houden…. Helaas, in mijn genen is (te?) weinig Don Juans aan te treffen, een kalverliefde. Versieren is niet bepaald een kundigheid geworden, dat kun je ook wel aan deze zaal zien, armzalig versierd…. Ja, die overblijvende lange ben ik (Midwolda), toen met golvend haar zo te zien en géén "fok op kop". 
Prachtige herinneringen, bijna jubilerend, in goud. Sociaal leren leven, hoorde ook bij de ULO Scheemda.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.