Vrouwelijk schoon toén en later

Een interessante site, als hulpmiddel om greep op het verleden te krijgen, is Schoolbank.nl. Vanmorgen even gekeken, zag ik een aanmelding van iemand van wie ik dacht: "Hé, die ken ik…." Greetje Pomp, nu als Pater-Pomp door het leven gaande. Ze was wat jonger dan ik, zus van Lammert Pomp, een klasgenoot op de ULO Scheemda, tafeltenniskameraad in de "Esbxf6rg". Met Greetje heb ik minstens een week "verkering" gehad. Op Schoolbank heeft ze nog geen profiel ingevuld, maar wel een foto geplaatst uit latere jaren, waarschijnlijk geschoten op een rexfcnie (ULO Scheemda?). Resize_of_greetjepompea  Op die foto staat ze, of beter gezegd zit ze geanimeerd met drie "collega’s " te praten, te weten Janna Beertema, Anneke van Delden en Janneke Grimmius. Ook denk ik Ria van Delden te herkennen, jongere zus van Anneke. Lévend verleden!
Deed me meteen denken aan een helaas iets minder heldere foto, ook afkomstig van de VUS-feestavond (plm.1960) in de grote zaal van hotel "’t Hoen" in Scheemda. Van die avond liet ik al eerder enkele toneelfoto’s zien. Hier een rijtje zingende nachtegalen, fraai uitgedost, vrouwelijk schoon uit de ULO-jaren, eind jaren vijftig, begin jaren zestig. Ongetwijfeld heeft de zaal niet alleen van de muzikale klanken genoten, maar verlustigden velen, met name de "mannelijke" pubers, zich aan het uiterlijk vertoon: "Mooie benen, mooie benen…."
   Resize_of_vuskooruloscheemda
Niets menselijks was ons als scholieren vreemd, helden met de mond, maar de dadendrang verschilde nogal al…. Nu heb je tijd om die periode nog eens te beleven. De heerlijke momenten, de nederlagen, de goals, de gemiste kansen. Nee, uitverteld ben ik nog niet (tot vreugde van de een en tot ergernis van de ander….)

foto boven: Schoolbank.nl
foto onder: eigen collectie, fotograaf onbekend; vlnr Trijnie Heeres, Gineke Koers, Anneke van Delden, Janneke Grimmius, Frouwkje Kuipers, Gineke Bakker, Greetje Pomp (onder voorbehoud, ik hou me aanbevolen voor eventuele correcties….)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.