En toch gaat er niets boven Groningen…

Voetbal???? Soms komt het mijn neus uit…. Wat een dwaze vertoning, sportief gezien, dit transfergedoe halverwege een lopend seizoen. Duidelijker kan het niet worden dat de commercie de eerste viool speelt en dat sportieve belangen ondergeschikt zijn. Ik heb van de huidige "Auszug der Gladiatoren" bij onze FC mijn buik meer dan vol, dit mos nait maggen!
Silva120_1 Eerst de werkweigering van die anders zo aimabele Bruno Silva. Met onwillige honden kun je geen hazen vangen, dus de opstomer uit Uruguay kreeg zijn zin, Ajax ook, de FC een vettere bankrekening. Dan het gedonder in de glazen met de Groninger van het jaar 2007, de minzame Noor Erik Nevland.Resize_of_wfa43_erik_nevland__214892d  Gaat ie wel, gaat ie niet? Nu dus wel, Nevland zijn zin, Fulham ook, FC Groningen een nog vettere bankrekening. (Dacht ik in mijn onnozelheid ook nog dat Stef Nijland zijn kansen tegen Feijenoord min of meer met opzet verprutste…) En, het kon niet uitblijven, de grootste klap, in mijn ogen: het vertrek van Rasmus Lindgren, terug naar zijn eerdere Amsterdamse werkgever Ajax. De meest ingetogen "Groninger", het keurmerk van het Groninger succes…..
Resize_of_568_200x150_r Nog meer euro’s op de bankrekening, nog meer werk voor de scouts, nog meer inpassingsproblemen. Drie klassevoetballers, drie sympathieke sporters (hoewel de een wat meer sympathie in de waagschaal heeft gesteld dan de ander….), drie dragende spelers met onmiddellijke ingang naar elders, halverwege het seizoen 2007-2008. En dan kan manager Hans Nijland aan het begin van deze transferperiode nog zo stellig beweren dat Groningen niemand zal laten gaan, we weten nu hoeveel waarde dergelijke woorden hebben. Nul komma nul.
En toch…… FC Groningen, mijn club! Chapeau voor de trainers met als boegbeeld klasseman Ron Jans! Hoed af voor de spelers die nu het mooie Martinistadsucces moeten (en zullen) gaan dragen. Met gemengde gevoelens wens ik de vertrekkenden het beste in hun nieuwe arbeidsomstandigheden. Het bèste? Ja, voor Nevland bij Fulham, dan levert het de FC nog wat extra’s op. Afwachten maar, gelukkig doe ik niet mee met dat "Voetbalcoach van het jaar" en ben ik geen co-sponsor. Sportief bedrógen voel ik me wel!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.