Het goede leven in Zuid-Afrika

Van onze correspondente in Kaapstad: Heilina Bruinsma

"Het goede leven hier! haha. Misschien is dit wel een mooie Kerstkaart!"
Resize_of_img_0164

"Overigens heten de twee mannen op de ligstoelen op ons terras: KLAAS en JAPIE! En dat is bloedserieus. Veel blanken, zwarten en kleurlingen hebben hier echt namen vanuit onze geboortestreek. Ook Tjaart (de naam van mijn vader) hoor je hier regelmatig.
En Heilina hoef ik ook bijna nooit te spellen. Net als de naam van onze dochter: Elsebi. Ook dat is hier een gangbare naam. De assistente van onze tandarts heet bijvoorbeeld ook zo. Precies hetzelfde geschreven. Grappig hoor! We hóren hier dus echt een beetje…… Onze zoon heet Jasper en noemden we vroeger vaak Jappie. Hier ook veel gebruikt. Alleen Hans, de naam van mijn man, hoor je eigenlijk nooit. Is denk ik te Duits. Bruinsma, onze achternaam, spellen we hier als: de kleur bruin en dan s m a. Nooit een probleem….
En nu moet ik echt iets nuttigs gaan doen. Moet nog bomen snoeien! Dat kun je hier BLIJVEN doen. Dat groeit 5 meter per seizoen."

foto: xa9heilina bruinsma

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.