Scheemda – VUS-toneel (3)

Toneelvusmbfergjb Reacties op je weblogberichten zijn waardevol, ook als ze via de mailbox binnenkomen. Op de foto’s en teksten over het toneelstuk dat de VUS (Vereniging ULO Scheemda) opvoerde in de toen nog bestaande grote zaal van ’t Hoen, kwam onder meer een reactie van Roel(ie) Groenbroek. (Geboren en getogen in Scheemda, daarna jarenlang verfriest in Buitenpost en nu met zijn Drentse periode bezig in Assen, gepensioneerd en wel. Maar Scheemter blijft ie!).
Roel helpt me uit de droom voor wat betreft de jongedame in het toneelstuk. Dat is Froukje Engelkes, dochter van "Plietsie Engelkes", die indertijd achteraan op de Parklaan woonde, in Scheemda/Eexta. Roel speelde in het stuk een verstrooide dichter, Marinus Bakker ("Manus") was de butler. Roel kent zelfs nog de tekst die hij uitsprak in de gefotografeerde scène: "Het matblanke maanlicht toverde zacht zilveren glanzen op de bladeren welke hij teder kuste…." Toneelvusrgenjb Poehhh!!! En ik kan me met de beste wil van de wereld geen zin, geen woord van de tekst herinneren.
Roel heeft ook nog in een ander toneelstuk gespeeld in zijn ULOtijd, samen met o.a. Harm Maathuis en Willemien Boelkens. Het toneelspelen zat hem in het bloed. Hij speelde gastrollen bij het Scheemter Dameskoor en belandde ook in de Fryske toneelwereld van Buitenpost. Zijn vrouw (Stieneke van Ham) deed destijds de grime.
Roel is intussen met de VUT, woont al weer meer dan drie jaar in Assen. Nee, geen toneel meer, maar wel zingen in een shantykoor.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.