KNVB Afdeling Groningen

Ooit was ik in de voetbalwereld actief, eerst als speler, later intensiever als jeugdleider/jeugdsecretaris, scheidsrechter, redactielid clubblad, lid schoolvoetbalcommissie KNVB Afdeling Groningen. Zo heette dat toen nog, voluit. Nu is het (voor zo ver ik weet) KNVB Noord, met een bondsbureau in Heerenveen. Toén, in de afdeling Groningen, was het oude kantoor in de Wassenberghstraat in Stad, een begrip. De verhuizing naar het moderne gebouw in Hoogezand was in vele opzichten een verbetering, maar qua sfeer is het nooit meer geworden wat het wás. Bovendien was het moeilijker bereikbaar vanuit Zuid- en later Noordhorn, zeker als je aangewezen was op openbaar vervoer. (Maar ja, voetbalbobo’s reden toen bijna allemaal in toonbare wagens, die hadden niks met spoor of bus. Ik paste daar inderdaad niet echt bij…)
Waarom ik dit nu opdiep? Vorig jaar stuurde een goede kennis, al weer jaren in Peize wonend, maar enkele decennia daarvoor Noordhornster en o.a. redactielid van onze schoolkrant, mij een briefje plus een zo goed als nieuw bondsdiploma, "geldig tot 1 augustus 1975".
Resize_of_knvbbewijsvantoegang1975
Mijn pasfoto prijkt erop met de "functie": commissielid. Keurig van een KNVB-stempel voorzien. (Zo’n diploma was tevens bewijs van toegang tot voetbalwedstrijden, compensatie voor beschikbaar gestelde tijd, kennis, kunde en energie). Om onnaspeurbare redenen is dit diploma tussen de spullen van iemand anders geraakt, ik kan me niet herinneren het ooit te hebben gemist. Zelfs de plaats voor mijn handtekening is leeg, wellicht heb ik het nooit in mijn bezit gehad. Mijn functioneren binnen de schoolvoetbalcommissie zal er niet onder hebben geleden, vermoed ik. De eerste violen werden daar kundig bespeeld door mensen als Henk Iwema en Geert Sandjer. Ook herinner ik me van voor die tijd nog als voorzitter de heer Huizinga, uit Noord-Groningen. Voorliefde voor vergaderen had ik toch niet echt, ik wilde wat doen, resultaten zien, ontwikkeling, vooruitgang, vernieuwing, zoals meisjesschoolvoetbal en een logische opbouw richting eindtoernooi. Afscheid heb ik niet officieel genomen, op eigen verzoek. Receptiemoeheid, toén al…. Mooie momenten waren er gelukkig vele, vooral op de voetbalvelden tijdens de diverse toernooien. Grijpskerk, Blijham, Nieuw Buinen….. (Hé, Gerard Wiekens speelde toen in het Blijhamster schoolteam…) Aan dié momenten denk ik graag terug.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.