Verrommeling – Hype? Of non-woord?

VERROMMELING – arregat……

Sommige woorden in het Nederlands zijn irritant. Veelgebruikt en toch nietszeggend. "Leuk!" Ook zo’n woord. "Leuk, hoor!" Wat nou: "Leuk"….. Niks leuk, in de ban met: "Leuk". Taalarmoede.
Kijkje_op_noordhorn_door_speelobject_fra Nu is er een nieuw woord gexefntroduceerd: Verrommeling… Welke krant of tijdschrift je ook opslaat, ze doen niet mee, als ze niet regelmatig met het begrip "verrommeling" op de proppen komen. Vooral politici: landelijk, provinciaal, lokaal, ze doen het allemaal…… Soms offensief: "Dat plan kan niet doorgaan, het werkt verrommeling in de hand" (Vrienden van Noordhorn), soms ook defensief: "Volgens ons kan dat plan best doorgaan, maar we moeten waken voor verrommeling." (Verenigd Noordhorn). Een PvdA-Statenlid heeft inmiddels een Alarmcentrale Verrommeling voor de Provincie Groningen ingesteld: betekenisvolle verrommeling melden a.u.b. Wordt uw woonomgeving verprutst? Melden bij Mabel Schalij! (Bron: Johan de Veer/Dagblad van het Noorden 12/1/2008). Wat dat is, ver rom me ling? Tja…. Van alles en nog wat en, als we niet oppassen, nog veel meer. Te pas en te onpas te gebruiken, en niet alleen door Statenleden van welke signatuur dan ook. (De tijd dat Groenen het alleenrecht hadden, ligt ver achter ons….)
Resize_of_huisjetouwslagersbaanqapril200
Verrommeling in Noordhorn? Ongetwijfeld! En er zal ook wel verfrommeling optreden, verkrommeling ontstaan, verstommeling zich voordoen, verBommeling worden gecreëerd…. Onderschat vergrommeling niet, denk niet te licht over verdrommeling en vertrommeling is evenzeer een dreigend gevaar.

Voorbeelden? Of beeldjes? (Zie boven en onder)
Noordhornanja08102007_051

verfrommeling?

foto’s: xa9janblaauw, 2007

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.