NOORDHORN/ZUIDHORN: ’t Pontje (Nieuwsbrief Lemmer Delfzijl 23 mei 2016)

IMG_2017 BO
©foto: jan blaauw, 24 mei 2016 (Canon Ixus 160)

Voorbereidingen voor pontje over Van Starkenborghkanaal

Dinsdag 24 mei begint de aannemer (Oosterhof Holman) met de voorbereidingen voor de aanlegsteigers voor het pontje en de paden (zogenoemde hellingbanen) er naartoe. De aanlegsteigers komen aan de westkant van de brug.
Vanaf aanstaande donderdag, 26 mei, worden vanaf een schip in het Van Starkenborghkanaal, de palen geplaatst waar de aanlegsteigers op gaan rusten. Daarnaast worden aan weerszijden van het Van Starkenborghkanaal hellingbanen aangebracht van de weg (of vanaf het voetpad??)  naar deze aanlegsteigers. Aan de zuidzijde is deze hellingbaan 40 meter lang. Die aan de noordzijde is 80 meter. Dit verschil in lengte wordt veroorzaakt door het te overbruggen hoogteverschil tussen weg en kanaal. Het verschil in hoogte is aan de noordzijde veel groter. De helling wordt dan langer, om te voorkomen dat deze te steil wordt voor bijvoorbeeld rolstoelen. De hellingbanen worden uitgevoerd in tegels, met leuningen aan de zijkant. De aanlegsteigers zijn houten vlonders.   Aan de noordzijde van het kanaal komt overigens ook een betonnen trap met fietsgoot naar de aanlegsteiger.
Nadere informatie, over wanneer het pontje gaat varen, volgt in een volgende nieuwsbrief.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.