ZUIDHORN: EnergiewachtTOUR 9 april 2016

Zaterdagmorgen belandde ik onverhoopt in de drukte, voorafgaand aan de start van de vierde etappe van de EnergiewachtTOUR 2016 bij de Zuidhorner “Overtuinen”. Het kostte meer moeite dan anders om de fiets te parkeren bij de grootgrutter, maar eigenlijk vond ik het vooral ook gezellig. Prachtige weersomstandigheden, gemoedelijke, enigszins chaotisch aandoende sfeer en toch alles onder controle. Hulde voor de organisatie!
IMG_1102 web
Podium van deze etappekoers in Zuidhorn, midden op het plein van de “Overtuinen”. Een speaker die meer lawaai voortbracht dan alle andere aanwezigen met elkaar…. De kleur? Pink? In ieder geval opvallend… De renster op het podium van over de grens bleek jarig, de spreekstalmeester wilde graag zingen, nou, dan moet je zo’n gemotiveerd iemand geen strobreed in de weg leggen. Kreeg ik mooi de gelegenheid om het winkelbedrijf binnen te glippen en mijn boodschappen te doen.
IMG_1103 web
Het grootste deel van de ingeschreven rensters staat al gezellig klessebessend aan de start, omringd door officials, begeleiders, fotografen.
IMG_1104 crop web
Ze is er, Danielle Lissenberg-Bekkering. Nee, niet als rijdster, maar als een van de belangrijkste mensen binnen de organisatie. Iemand die veel voor elkaar krijgt en het mooie is dat ze zich daarvoor geen bobo-allures hoeft aan te meten…

IMG_1105 web
En allemaal kunnen ze van de zon genieten! Ook de mensen in de volgkaravaan, zoals hier met al die fraaie reservefietsen bovenop. Wat een kapitaal!
IMG_1106 web
Fietsen, zo ver het oog reikt….
IMG_1107 web
De startstraat Burg. Kruisingalaan met links de bankier en de grootgrutter, rechts de voormalige burgemeesterswoning die te koop staat. Ook hier schalt de stem van de speaker door de omgeving. Ach, op den duur hoor je gewoon niet meer wat ie zegt, je wordt er immuun voor….
IMG_1108 web
Hebben we zo’n beetje alle windrichtingen gehad en ook hier, vreemd dubbel geparkeerd, auto met fietsen! En niemand die zich opwindt, er wordt ‘gewoon’ een rijstrook van het gazon gemaakt….
IMG_1109 web
Inmiddels heb ik met gevulde fietstassen post gevat op de hoek van De Gast en de Burg. de Vrieslaan. Het wielerfestijn gaat beginnen, daar komen de eerste motoren!
IMG_1110 web
Prachtige combinatie! Op zich zijn dit voor de betrokken politiemensen toch wel aantrekkelijke diensten, vermoed ik. Weinig agressie, positief bijdragend aan een heerlijk sportgebeuren, en nog mooi weer ook!
IMG_1111 web.JPG
Ja, daar komen ze!
IMG_1112 web
Een compacte groep rensters achter de motoren en de startauto van de organisatie. Een gecontroleerde start tot op de Hanckemalaan denk ik, en daar worden de sporters “vrij” gelaten.
IMG_1113 web.JPG
Tv-camera erbij…..
IMG_1114 web
Waar is de gele trui? Daar is de gele trui van leidster Chantal Blaak! (Na de tijdrit later die middag in Leek raakt ze dat geel kwijt aan Ellen van Dijk die het tricot bewaart tot en met de laatste meters op het eiland Borkum!)
IMG_1115 web
Het bonte gezelschap snelt aan me voorbij, succes dames, ook in het verdere seizoen!

©jan blaauw, 9 april 2016 (Canon Ixus 160)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.