NOORDHORN: Fotojournaal week 12 – 2016 (deel 2), tot en met 27 maart

zaterdag 26 maart:
IMG_0794 web
Bezoekje met de trein aan Stad en dan kom je ook al gauw langs de singels met de vele krokussen en het beeld van Jozef Israëls op het Hereplein.
IMG_4710 web
Later op de zaterdagmiddag, terug op de thuisbasis, nog even gewandeld, ook langs het kanaal. Hier het motortankschip “Vecht” op weg naar de spoorbrug. Lengte 85 meter, breedte 8,20 meter. TOnnage: 1290. Het schip is gebouwd in 1965 en heeft zowel een Brons motor van 560 pk, als een Caterpillar van 980 pk. Eigenaar: VT Chemicals BV Rotterdam.
IMG_4711 web
Het gerenoveerde woonhuis aan de Langestraat, nummer 12. Vroeger het domein van mevr. Groeneveld-Batterman, de naam van de nieuwe eigenaar vergeet ik helaas al te gemakkelijk…. De bovenverdieping is grondig vernieuwd met de professionele inbreng van Veenstra en Zn. Knap werk!
IMG_4713 web
Een aloude Citroën met een Duits kenteken in de Langestraat. Doet me denken aan mijn jeugd in Midwolda, Daar had de befaamde wetenschapper op agrarisch gebied, tevens landbouwer, dr. Oortwijn Botjes ook zo’n Franse auto.
IMG_4714 web
Een persoonlijkheid, die blijkbaar al heel wat van Europa heeft gezien!

zondag 27 maart:
IMG_0805 web
Openbare Werken van de gemeente Zuidhorn plaatste hier een stevig hekwerk om een halt toe te roepen aan de illegale doortocht en het vernielen van de groenstrook. Inmiddels is het hek weer “losgemaakt” en open gezet, in het donker natuurlijk en zonder naamkaartjes. Een beschamende vertoning…..
IMG_0808 web
Toch nog een binnenvaarder gespot op Paaszondag. Het motorvrachtschip “Weslie” van 1053 ton. IN 1955 gebouwd in Hameln (Duitsland) en uitgerust met een Deutz motor van 800 pk. Het schip heette eerder “Luchs”, “Yvonne”, “Tida-Kira”… Vanaf 1991 “Weslie”, eigendom van VOF Holen-de Jonge (Groningen). Lengte 77 meter, breedte 8,2 meter, diepgang 2,51 meter.

©foto’s: jan blaauw, week 12 2016 (Canon Ixus 150 cq. Ixus 160)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.