NOORDHORN: Ontmanteling speelterrein vroegere OBS De Molshoop

Bij de voormalige OBS De Molshoop aan de Oosterweg wordt het steeds meer een kale boel. Is het snoeiwerk aan de straatkant al erg ingrijpend gebeurd, aan de speelzijde van het gebouw zijn nu ook in de afgelopen week diverse objecten (speelhuisjes, toestellen etc.) weggehaald. Nauwelijks 20 jaar geleden werd hier met veel enthousiasme een school/buurt-speelplaats aangelegd, dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Er werd gezamenlijk actie ondernomen, o.a. om de benodigde geldmiddelen bij elkaar te krijgen. De laatste jaren werd er nauwelijks meer iets gedaan aan onderhoud en lag een en ander er desolaat bij. Nu was de conditie van de meeste speelobjecten zo slecht dat er tot verwijdering is overgegaan. Ook het schuurtje van de kleutergroep is afgebroken. De buis met de bult liggen er nog, de schommel met zijn uitgesleten plek (vol water) ook, evenals de basketball-ring en de diverse zandbakken (nu meer kattenbakken…) Het afvoeren van de afgekeurde spullen gebeurde met stille trom. Nee, twintig jaar geleden dacht niemand aan déze afgang….
IMG_4374 web
Het plein is redelijk opgeruimd door de gemeentewerkers, de zandbak op de voorgrond zal niet door veel kinderen als zodanig worden gebruikt. Het grote, gecombineerde speeltoestel op het zandgedeelte verder naar achteren is afgekeurd afgevoerd….
IMG_4375 web
De dubbele schommel is er nog, de later geplaatste basketballring staat er ook nog. Speeltoestellen en schuurtje op de achtergrond zijn verdwenen. Ja, de bult met de buis ligt er nog wel….
IMG_4379 web
IMG_4380 web
Nee, hier zullen ook niet veel kinderen meer doorkruipen….
IMG_4382 web
IMG_4383 web

©foto’s: jan blaauw, 28 november 2015 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.