NOORDHORN: Kanaalfoto’s en andere lichtbeelden…

Dondermorgen 26 november jongstleden, eindelijk een dag om van te genieten. Geen hemelwater, wel zon. Heerlijk om te wandelen (’s morgens) en om te fietsen (’s middags). Lutje Canon in de buuts, enkele resultaten:
IMG_4351 web
De “Euphory” (een tanker uit Remich – Luxemburg, plm. 2500 ton) vaart naar het westen, richting spoorbrug, Tolhek en dan de sluis bij Gaarkeuken.
IMG_4353 web
De ontmanteling van de torenspits van de vroegere Geref. Kerk (Vrijg.) nadert zijn voltooiing. Kunstenaar Kamps is flink gevorderd en dan wacht de klus nabij de Fraeylemaborg in Slochteren. Wederopbouw als onderdeel van een kunstproject.
IMG_4355 web
Nog even de “Euphory” nakijken… (Moest immers toch voor de brug wachten…)
IMG_4356 web
Het vernieuwde gedeelte van de Mokkenburgweg tussen rotonde en Industrieweg, in tegenlicht.
IMG_4357 web
’s Middags op de fiets van Noordhorn via de Spanjaardsdijk Noord naar Aduard en daarna langs de N355 terug naar Zuidhorn. Onderweg dit lichtspel van zon, wolken en straaljagersporen (condensstrepen) boven boerderij en schuren…
IMG_4363 web
De grootste binnenvaarder die ik ooit op het Van Starkenborghkanaal zag! De “THREANT” geregistreerd in Zwolle met de maximummaten 110 meter lengte en 11,45 meter breedte. Tonnage: 3650! Veel van deze binnenvaarders zitten tussen 3000 en 3300 ton, alleen de duwbakken van rederij de Jong zijn vaak groter, maar halen niet deze 3650 van de “Threant”!
IMG_4364crop web

Ten bewijze van….
IMG_4365 web
De “Threant” in de namiddaggloed…
IMG_4366 web
Ter afsluiting een kiek van de wachtende Jan Fokkinga op zijn stalen ros. Jan is een steunpilaar van het Zuidhorner G-voetbalteam en is bovendien fan van FC Groningen, en dat is te zien! Vanmiddag heeft hij gewerkt op “De Zevenster” bij de familie Kuipers, in de winkel. Laatste donderdag van de maand. Jan doet het goed!

©foto’s: jan blaauw, 26 november 2015 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.