NOORDHORN: Voorlopig geen beplanting op troosteloos ogend tunnelterrein….

In de vorige blog meldde ik al dat het er op en bij het tunnelterrein (het geschonden aangezicht van het dorp Noordhorn) nog steeds geen sprake is van enige beplanting, zoals maanden geleden stellig werd beloofd. Het ziet er desolaat uit, een woestenij, al heeft de doorgaande tunnelbenutter er geen boodschap aan…..:
IMG_2991 web
Een telefoontje van een reagerende dorpsbewoner brengt enige opheldering. Hij heeft contact gehad met een medewerker van de afdeling GROEN van de gemeente Zuidhorn. Deze wist te vertellen dat er grote problemen zijn ten aanzien van de grondkwaliteit bij de tunnel. De hergebruikte grond blijkt niet geschikt om beplanting aan te brengen, elke boom of heester zou hier binnen de kortste keren zijn kop(je) laten hangen en van ellende doodgaan…. De grond zou grotendeels moeten worden afgegraven en vervangen door betere…. De Provincie Groningen is de direct verantwoordelijke en deze overheid zit met dit knelpunt danig in de maag. Wat op papier en op het computerscherm zo prachtig oogde, wil in de praktijk maar geen werkelijkheid worden. Dit terrein dan maar benutten voor de Slag bij Noordhorn, anno 2015??!
IMG_2992 web

©foto’s: jan blaauw, maart 2015 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Diversen, Natuur, Nieuws, Noordhorn, Overig, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.