NOORDHORN: Zomertijd, troosteloos tunnelterrein, CDA-verrommeling….

De laatste maartzondag is er eentje met een forse paraplu als kroon…. Ja, ik ben toch nog twee keer aan de wandel geweest, beide malen een half uur+….. De eerste keer met mijn lutje Canon, de tweede met Gé en paraplu… Toch nog wat foto’s gemaakt, maar ook dat leidde niet tot een vreugde-uitbarsting:
IMG_2989 web
Om tien over 11 kwam ik vanmorgen langs de Hervormde kerk aan de Oosterweg. Op de wijzerplaat van de toren (eigendom gemeente Zuidhorn) valt de oude tijd te zien, tien over 10…. Of zoiets tot verwarring leidde, weet ik niet, maar een erg bijdetijdse indruk maakt het niet…
IMG_2991 web
Een nog steeds mistroostig ogend gebied, het tunnelterrein aan de noordwestkant.  De regenwolken beklemtonen de troosteloosheid, daar kan de Provincie Groningen niets aan doen, ook niet na de recente verkiezingen. Dat er nog steeds niets gedaan is aan de beloofde, fraaie groenvoorziening irriteert wel, zeker nu het plantseizoen voor bladverliezende heesters en bomen zich ten einde spoedt….
IMG_2992 web
De troosteloze aanblik aan de oostkant waar alleen de forse keien voor enig stil vertier zorgen. Ja, voorbij rijdende passanten hebben hier geen boodschap aan. Die duiken de tunnel in, komen aan de andere kant weer te voorschijn en zeggen: “Dag, Noordhorn! Het was me een waar en versneld genoegen!” Maar als je hier dag in dag uit tegen aan moet kijken….
IMG_2994 web
De toegangsweg aan de zuidkant van de nieuwe BE-JO hal. De entree leidt naar het werkterrein van Jan Balkema’s J.B.Z. dat met groene schermen is omzoomd. Geen pottenkijkers, wat daar binnen gebeurt, blijft buiten de publiciteit….
IMG_2995 web
De nieuwe BE-JO hal, waar ook afgelopen zaterdag intensief werd gewerkt. De verhuizing vanuit het oude bedrijf (hoek Industrieweg-N355) is aanstaande en dan treedt er altijd enige koortsachtigheid op….
IMG_2996 web
Een mooie bedrijfshal! In de glaspartij spiegelt zich de Autowasstraat van Jos Martini….
IMG_2998 web
Ook vanaf deze westkant oogt het tunnelgebied bepaald niet florissant. Onkruidgroen overheerst en er staan wat latjes min of meer rechtop…
IMG_3000 web
En nu zal het argument wel worden aangevoerd dat het toch echt te nat is….
IMG_3004 web
Nog even een blik achterom: Voor het doorgaande verkeer een welkome verbetering; voor het dorp Noordhorn een wond die maar niet genezen wil….
IMG_3005 web
Over troosteloosheid gesproken…. Valt me tegen van de CDA-werkers… Deze landschapsverrommeling had toch al lang kunnen worden opgeruimd?!
Vergaande ‘glorie’…..

©foto’s: jan blaauw, 29 maart 2015 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Diversen, Fotos, Nieuws, Noordhorn, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.